Erőss Zsolt vezeti az OzoneNetwork újító műsorát

Vágólapra másolva!
Az ismert hegymászó, Erőss Zsolt vezeti az OzoneNetwork új saját gyártású műsorát, az OzoneGPS-t, amelyben GPS koordináták segítségével láthatják a nézők, hogy pontosan hol készült az adott riport. 
Vágólapra másolva!

Erőss Zsolt 2002-ben az első magyarként jutott fel a Mount Everest csúcsára, műsorvezetőként az OzoneGPS-ben fog bemutatkozni. "Kicsit meglepődtem, amikor a csatorna megkeresett a műsorvezetés ötletével, de hegymászóként nagyon érdekelnek a kihívások, ezt is annak tartom. Nem vagyok profi műsorvezető, de szerintem nem is ezt várják tőlem a nézők. Az mindenesetre jó dolog, hogy a környezetvédelem és a felfedezés iránt elkötelezett emberekkel dolgozhatok együtt az OzoneNetworknél" - fogalmazott.

Az OzoneGPS felfedező-ismeretterjesztő műsor lesz, augusztus 1-től naponta többször kerül képernyőre. Az adásokban folyamatosan beszámolnak a világ és Magyarország olyan híreiről, amelyek az OzoneNetwork tematikájához illeszkednek: lesz szó klímaváltozásról, környezetvédelemről, új felfedezésekről, magyar ökotalálmányokról. Mindemellett a műsor segíti a globális folyamatok megértését is.


"Szoros együttműködésben állunk az Európai Parlament tévéstúdiójával, a NASA-val, az egyik orosz és kínai televízióval. Folyamatosan kapunk tőlük felvételeket, így a Magyarországon forgatott anyagainkkal együtt valóban érdekes és tartalmas műsort kínálunk a nézőinknek" - mondta Pálmai L. Ákos, az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletágának vezetője, aki az OzoneGPS főszerkesztője is egyben.

A produkció technikai újítással is szolgál: a magyar médiában az első olyan műsor lesz, melyben minden riport helyszínét pontosan nyomon követhetik a nézők. Ha az interneten is elérhető - vagyis bármikor megállítható - adásokban látott GPS koordinátákat beírják a Google térkép keresőjébe, azonnal megnézhető az adott bejátszás vagy interjú pontos helyszíne.

Az OzoneNetwork az Origo Zrt. tévécsatornája.