A médiahatóság szerint jöhet a Való Világ 6

vv6
Vágólapra másolva!
21 oldalon elemezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az RTL Klub legutóbbi valóságshow-ját, megjegyezvén, hogy a késő esti sugárzással a kiskorúak védelme szempontjából megfelelőbb műsorsávba került.
Vágólapra másolva!

21 oldalas összefoglaló került ki az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) honlapjára a Való Világ 5 című műsorról. A médiahatóság ebben foglalkozik nézettséggel, a szavazások átláthatóságával, az emberi méltóság szempontjából aggályos elemekkel. A dokumentum megállapítja, amit már korábbi elemzésekben is jelzett, hogy sok volt a meztelenség, erotikus tartalom, káromkodó, alkoholt fogyasztó szereplő a képernyőn.

Ezzel együtt az elemzés szerint jót tett, hogy a médiaszolgáltató - jelen esetben az RTL Klub - többek között a műsorformátummal kapcsolatos hatósági tapasztalatok alapján a programot a korábbi III. helyett a IV. korhatár-kategóriába sorolta, és többnyire a késő esti műsorsávban sugározta, előfordultak azonban - főként hétvégén - az előzetesen beharangozott 16-ossal ellentétben 12-es korhatár-kategóriával vetített műsorszámok is. Törvénysértést a Médiatanács nem állapított meg, mivel a problematikus elemek nem érték el a médiaigazgatásra vonatkozó valamely szabály megsértésének szintjét (elsősorban a magasabb korhatár-kategóriába sorolás miatt).

"A népszerűségi és nézettségi adatokat tekintve sikeresnek bizonyult a Való Világ 5. szériája, ezért a csatorna igazgatója azt nyilatkozta: feltehetően érdemes lesz majd a 6. szériát is elindítani. Hatósági szempontból elmondható, hogy a műsorfolyam aggályos elemekkel terhelten és a közízlést számos alkalommal megbotránkoztatva került vetítésre, de a IV. korhatár-kategóriában történő sugárzással a kiskorúak védelme szempontjából mégis megfelelőbb műsorsávba került" - áll a szövegben.