Ezeket a csatornákat hiányolja a magyar tévéző

Vágólapra másolva!
A hazai tévéfogyasztók a TV3-at és a Zone Europát támasztanák fel, de a Filmmúzeum kimúlása miatt is bánkódnak.
Vágólapra másolva!

A Filmmúzeum és a Zone Romantica megszűnése apropóján szedtünk össze több tévécsatornát, amelyek az elmúlt 10-15 évben tűntek el a hazai képernyőkről (a cikk itt olvasható). Olvasóinkat arra kértük, hogy osszák meg velünk, melyek kimúlása okozott nekik fájó sebet.

A legtöbb válaszadónk a TV3-at emlegette nosztalgiával, illetve hiányolta a főképp európai alkotásokat sugárzó Zone Europát, mert "olyan filmeket adott, amilyeneket más tévé nem." A Filmmúzeumot is megsiratták többen, a Zone Club, a Top TV és a Hallmark is kapott szavazatot. Némi meglepetésünkre akadt, aki a Szív TV programkínálata után vágyakozott, a rovat több olvasója pedig a Satelit TV-t emlegette.

Forrás: AFP

Ugyanakkor olyan is akadt, aki egyetlen könnycseppet sem hullajtott értük. "Mindegyik szar volt, ma van másik helyettük. Valószínűleg jó üzlet ilyet indítani, mert műsorszolgáltatásuk fillérekből megoldható, a sarki kölcsönző szintjén. A műsor minőséget illetően semmilyen kontroll nincs felettük" - méltatlankodott egy olvasónk.

A csatornák megszűnésének okairól itt olvashat. A korábbi cikkünkből kimaradt a Satelit TV, amely közel tíz éve, 2002 decemberében szűnt meg. Akkor az Antenna Hungária Rt. felfüggesztette a tévé műholdon történő digitális műholdas sugárzását, mivel műsorszolgáltatója, a TVegy Rt. nem teljesítette az AH-val kötött digitális műholdas sugárzásra vonatkozó szerződés egyes pontjait, nem fizetett időben a műsorszóró vállalatnak.