Olyat tett az MTV, amit eddig nem sokan

Vágólapra másolva!
Az eddig hosszú, összefüggő történetszállal operáló Hacktion eztán epizódikus lesz, azaz minden rész egy-egy sztorit dolgoz fel röviden. Nem jellemző a világ televíziózásában az, hogy harmadik évadra szinte műfajt, de legalábbis felépítést, struktúrát váltson egy sorozat, ahogy az sem, hogy lecserélje a főszereplők javát.
Vágólapra másolva!

A Hacktion harmadik évadját már bőszen reklámozza az MTVA óriásposztereken, újságokban, tévében: az sem jellemző, hogy egy sorozat nem a nyitáskor kap nagy médiafelületet, hanem két évre rá, de nem is ez az egy furcsaság a szériával kapcsolatban. "Az új évad minden epizódja külön-külön történetet dolgoz fel, és ezek a történetek az egyes epizódok végére meg is oldódnak, lezárulnak" - áll a leírásban, ez pedig valahol olyan, mintha a Ments meg!, a 24 vagy a FlashForward egyszer csak váltott volna, és 38-40 perces kis történeteket vitt volna képernyőre (mint mondjuk a CSI-sorozatok), egy hosszú, összetett, több szálon futó sztori helyett.

Forrás: MTVA, facebook

A produkció a névvel is igyekszik jelezni, hogy megújul - ott az Újratöltve alcím -, de akár egészen új sorozatnév is előkerülhetett volna, hiszen már nem az IVO lesz a központ, hanem a KÜO, leaglábbis a leírás szerint. "A Hacktion új évadának alapötlete egy nyomozó/felderítő csapat, a Kiemelt Ügyek Osztálya munkájának követése, amely a korábban megismert Infrastruktúra Védelmi Osztag (IVO) mellett egy olyan bűnüldözési osztály, amely az informatikai csúcstechnológiát és a klasszikus nyomozási technikákat együtt alkalmazva deríti fel a bűneseteket" - áll a szövegben.

Komplett sorcsere, mint a hokiban

Az sem mindennapos, hogy az abszolút főszereplőket nyugdíjazza egy sorozat: jelen esetben Oroszlán Szonja és Szente Vajk eltűnnek, Hujber Ferenc pedig csak a harmadik szezon elején lesz látható. Három új főszereplő érkezik viszont, több humort is ígérnek, ami egészen más irányba viheti az eddig gyenge nézettséget szállító produkciót.

Erdélyi Tímea a kriminálpszichológus Petrát alakítja majd az új évadban: ő korábban a Barátok közt című sorozatban szerepelt, majd játszott az Ebéd, a 9 és 1 randi és a Géniusz, az alkimista című filmekben. Jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Kornél karakterét Klem Viktor formálja meg a Hacktion harmadik évadában, ő a budapesti Radnóti Színház tagja. Csányi Sándor partnereként játszott az Apacsok című filmben, valamint szerepelt a Dogibeg és a Tizennyolc éven felüliek című filmekben. Szondi Péter nyomozó szerepében Anger Zsolt, Jászai Mari-díjas színművész lesz látható az új évadban őt a Nyomozó, az Isztambul, a 9 és 1/2 randi, az S.O.S szerelem! filmekből már ismerheti a néző, de színházi rendezőként is olyan alkotásokat jegyez, mint a Dogville, A Főfőnök, az Esőember.

Forrás: MTVA, facebook

Az indulás pontos dátuma még nem ismert, de talán praktikusabb lett volna akkor kitenni az óriásposztereket, ha már legalább ez az információ megvan. Brandépítésre, a sorozat címének megismertetésére alkalmas a korai marketingkommunikáció, de az továbbra sem érthető, hogy - miközben a sokkal többet kockáztató amerikai csatornák már hónapokkal előre leadják műsorrendjüket, a napot, órát a premierekkel - itthon miért titkolóznak az utolsó percig a csatornák: a közmédia éppúgy, mint a kereskedelmi tévék.

Ön nézte, szereti? Nem kedvelte? Miért? Milyen magyar sorozatot nézne? Írja meg nekünk!

Olvasnivaló: "Vezető színészek jönnek a folytatásra"
Interjú Kálomista Gábor producerrel