Ezekre a tévéműsorokra leszünk nagyon kíváncsiak ősztől

big brother
Vágólapra másolva!
A hét végén indul a 2012-13-as tévés évad, ami főképp azokat tölti el izgalommal, akik már unták a nyári ismétléseket, az uborkaszezont, a jelentéktelen sztárhíreket, az ötvenedszer ismételt Bud Spencert. A héten új epizódokkal van képernyőn több ismert, nagy táborral bíró sorozat, szombaton rajtol az X-Faktor is. Mire vár a magyar néző - top 20.
Vágólapra másolva!

20. Hal a tortán

tv2

A Vacsoracsata ellenfeleként indult egykor, olyan csodálatos tévétörténeti pillanatokkal ajándékozta meg a gyanútlan nézőt, mint a Kelemen Anna távolléte miatt dühbe guruló Damu Roland rugdosással, dinamikus káromkodással tarkított, szánalmas és ittas őrjöngése egy kertben. Sokáig ment a műsor, amelyben öt celeb vacsorázott együtt, de ők aztán mind elfogytak, velük együtt a nézők is. 2012 nyarán elővette a régi epizódokat a csatorna, meglepetésre jó nézettséggel mentek.

Hol, mikor? SuperTV2, ősz.

----------------------

19. Heti hetes

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

A vége felé sem volt nagy baj a nézettséggel az RTL-en, így a tévétársaság előbb úgy tett, mintha végleg temetné a talkshow-t, majd az újabb évadot átpakolta kisebb, most induló tévéjére, az RTL2-re - ezzel is vonzóbbá teszi a csatornát, amelyért ráadásul pénzt is kérhet a kábelszolgáltatóktól. Azok valószínűleg fel is veszik a különféle csomagokba, hiszen nem szeretnék, ha Gálvölgyi János, Bajor Imre vagy Farkasházy Tivadar nevét skandáló nyugdíjasok lepnék el az utcákat. Hernádi kiszállt, de hatan maradtak, jóval szerényebb gázsiért - az [origo] úgy tudja, nyolc év alatt a harmadára esett a hetek javadalmazása.

Hol, mikor? RTL2, szeptember 30.

----------------------

18. Nyered, ha mered

Forrás: viasat3

Kovács Áron műsorvezetésével a nézők hétfőtől csütörtökig láthatják, ahogy a csapatok saját otthonukban vagy a munkahelyükön kockára teszik berendezési tárgyaikat (a Viasat péntekre már Éden Hotel-t sem tett, mondván, akkor a fiatalok nem ülnek a tévé előtt). Ebben a kvízben, ha nem sikerül elegendő helyes választ adni a lakásba vagy éppen munkahelyre betoppanó műsorvezető kérdéseire, nemcsak az új tárgyat nem kapják meg, hanem azt is bukják, amit lecseréltek volna. Különleges hangulatot kölcsönöz a műsornak, hogy nem tévéstúdióban, hanem a kanapén vagy a hintaágyban zajlik a kvíz.

Hol, mikor? Viasat3, szeptember 10.

----------------------

17. Big Brother

Forrás: channel4

A második szezon bukás volt 2003 tavaszán, Zsófira, Linyára, Gézura már nem sokan emlékeznek, oly rég volt. Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója szerint a Való Világ-szériák kifárasztották a napi beköltözős reality formátumát, de a jelek szerint ez mégsem jelenti azt, hogy nem lesz harmadik évad Big Brother. Mivel ősszel nem indul VV, mikor legyen a BB3, ha nem jövő év elején, ellenfél nélkül? Semmi akadálya, csak előbb elő kell teremteni bő egymilliárd forintot.

Hol, mikor? SuperTV2, talán jövőre.

----------------------

16. Legyen ön is milliomos!

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Vágó és Fábry Sándor után Friderikusz volt a harmadik, aki megkapta ezt az immár klasszikus kvízt, és kétségkívül újított, mert néha körbekocogta a stúdiót a játékossal, fekvőtámaszt nyomott, incselkedett vele, csupa olyat művelt, amit a kimért Vágó vagy a celebeket nem túlzottan kedvelő Fábry (aki csak úgynevezett hírességekkel játszott) nem tett. Az új Milliomos-t inkább azok nézték, akik Friderikuszt régen is szerették, a régi iskola híveit azonban nem biztos, hogy meg tudta megtartani. Az RTL-en már nem menne jól, aligha lenne 18-20 százaléka, de az RTL2 húzóműsora lehet - és a 2011-es feltámadáskor a csatorna jelezte, hogy eleve oda szánja.

Hol, mikor? RTL2, 2012 ősze.

----------------------

15. A kód

Forrás: itv.com

Az RTL-en váltja ősszel az Egy perc és nyersz című vetélkedőt. A modern televíziózás követelményeinek megfelelően nem merül ki annyiban, hogy kvízkérdéseket kapnak a játékosok (ez 2012-ben nem lenne elég a tévézőnek), hanem más izgalmakat is próbál belecsempészni a stáb. Egy piramis jellegű díszletben haladnak a párosok, minden jó válasszal továbblépve. Különféle összegekkel gazdagodnak, de csak akkor kapják meg a nyereményt, ha egyiküknek visszafelé is sikerül megtenni az utat - emlékezve a minden korábbi szakasznál adott helyes válaszra. A csatorna az eredetin több ponton változtat.

Hol, mikor? RTL Klub, október, november körül.

----------------------

14. Fátylat rá!

Viasat3

A szép nézettséget szállító Négy esküvő egyfajta folytatása. Ott a menyasszonyok még egymás szertartását bírálták, a Fátylat rá! című műsorban más lesz a csavar: itt két jegyespárnak kell megegyeznie, akik közös esküvőn kelnek egybe. A tökéletes esküvőt természetesen teljesen másként képzelik el a párok: van, aki egy csárdában, hagyományos keretek között rendezné a lagzit, más inkább egy száguldó versenyautóban vagy épp rúdtáncosok között házasodna. A pároknak végül öt fontos pontban - a szertartás, a lagzi helyszíne, a ruha, a menü és a zene - kell megegyezniük, a műsor pedig azt követi végig, hogy a különféle elképzelésekkel bíró felek miként egyeznek meg, illetve miként próbálják meg rákényszeríteni az akaratukat a másikra. A két műsorvezető Horváth Éva és Müller Attila lesz.

Hol, mikor? Viasat3, 2012. szeptember

----------------------

13. Született feleségek-finálé

dh-central

Aki az amerikai tempóban nézte a sorozatot, az már tudja, hogyan lesz vége, hiszen 2012 tavaszán az USA-ban lezárták a sztorit. A pár tízezer hazai letöltővel szemben azonban túlerőben vannak azok, akik hagyományos módon, tévén nézik az amerikai szériákat. Sok százezer hazai tévéző várhatóan leül majd a fináléra, megnézni, hogy belecsap-e egy meteor a Lila Akác közbe, elégetvén a pletykás háziasszonyokat, vagy kiderül-e Bree-ről, hogy valójában űrlény.

Hol, mikor? TV2, 2012 ősze, november körül.

----------------------

12. Maradj talpon!

MTVA

Az MTV talán legsikeresebb műsora volt a 2011-2012-es tévés évadban, logikus volt, hogy visszahozzák, Gundel Takács Gáborral és a mélybe zuhanó, sikertelen játékosokkal. Annyi baj lehet vele, hogy napi adásokkal ki tud fáradni még a legszórakoztatóbb formátum is, azaz nem biztos, hogy karácsonyig futnia kéne - az előrelátóbb tévétársaságok pihenőre küldik műsoraikat addig, míg nem eresztenek le önmaguktól.

Hol, mikor? MTV, 2012. szeptember

----------------------

11. I Love Gjoni

rtl klub, sajtóklub

Nem nagyon volt ilyen műsor a magyar tévétörténetben - reality pedig egészen biztosan nem -, ami két évvel a leforgatása után is dobozban pihen. Delhusa Gjon pár nyári hetet szórakozott egy tucatnyi nő társaságában, ezt felvették, és a már-már szürreális Benkő feleséget keres mintájára tervezték leadni. Az akkori magyarázat szerint "az X-Faktor és a Való Világ keltette médiazajban" nem kapta volna meg a kellő figyelmet, de 2012 őszén már nincs akadálya annak, hogy megnézzük, milyen nők jelentkeztek a buzukis társául, milyen szöveggel csajozik a széplelkű dalnok. Groteszk humor várható, a párkeresőt remélhetőleg nem veszik komolyan egy percig sem a készítők (Alekosz nőzős műsora is komikusra volt leforgatva, blőd elemekkel).

Hol, mikor? RTL2, 2012. október

----------------------

10. Egy perc és nyersz

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Igazi családi vetélkedő: a jó nézettség kulcsa, hogy nem kell elzavarni két pofonnal a taknyos kölköket leckét írni este hét és nyolc között a tévékészülék elől, hiszen ők is nyugodtan nézhetik, beletalál-e pingponglabdával a játékos a papírpohárba, vagy tud-e két-három lufit egy percen át a levegőben tartani. Az első pár hetes etap siker volt, a másodikat is nézni fogják majd, és amikor kezdene kiégni a formátum, jön helyére A kód.

Hol, mikor? RTL Klub, legkorábban a 38. héttől, talán szeptember 17-től.

----------------------

9. Doktor House-finálé

Forrás: AFP

A TV2 sikersorozata volt szerdánként, éveken át nagyon szépen hozott, mostanában azonban már nem nyerte biztosan a műsorsávját, vagy épp nem nyeri sehogy sem - talán azért is, mert más csatornák ismétlik a korábbi adásokat. House mindenesetre 2012 tavaszán az USA-ban már vette a kalapját, és így tesz 2012 őszén a TV2-n is, azaz vakarhatják a fejüket a Róna utcában, hogy mi jöjjön a műsorsávba.

Hol, mikor? TV2, 2012 ősze, november körül.

----------------------

8. Hajós András talkshow-ja

Forrás: MTI/Kovács Attila

Mióta nincs Esti Showder, azaz úgy két éve, nincs talkshow-ja a piacvezető tévének, ami nyilvánvalóan furcsa (egy ilyen műsor a saját arcok futtatására is jó, sok más cél mellett). Fábry utódjaként emlegettek Showder Klub-os komédiásokat, de akik ott a vezető arcok, azok nem biztos, hogy elvinnének kéthetente egy beszélgetős műsort is. Hajós kézenfekvő megoldásnak tűnik, mint az [origo]-nak elmondta, pilotot már forgattak, de döntés nincs róla az RTL-nél. Ha lesz is ilyen műsor, akkor a 2012-2013-as évad második felében, tavasszal lehet képernyőn.

Hol, mikor? Talán RTL, legkorábban 2013. tavasz

----------------------

7. Házasodna a gazda

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Az eddigi magyar párkeresők vagy rémesen komolyan vették magukat, mint a Nagy Ő a TV2-n, vagy annyira blőd és groteszk fordulatokat tartogattak a nézőknek, mint a Monty Python Repülő Cirkusza (Alekosz és Benkő csajozós műsoráról van szó). A gazdás kísérlet annyiban kockázatos, hogy itt valódi, romantikus sztorikat, még istállószagúan is érzelmes pillanatokat akar az RTL a képernyőre, azaz nem lehet Vilmos hercegnek öltöztetni a főhőst (mint az eszelős tekintetű Alekoszt), és nem lehet nevettetni Benkő hosszú, ám zavaros monológjaival, értetlenül pislogó, elvált, negyvenes, de jelentős dekoltázzsal bíró nőkkel.

Hol, mikor? RTL Klub, 2012. szeptember

----------------------

6. A nagy duett

Forrás: TV2

Egészen szép nézettséggel ment a TV2-n, így a folytatást a SuperTV2-re szánja a tévétársaság, bízván abban, hogy ott zászlóshajó tud lenni. A nagy duett-ben nemcsak táncolnak a hírességek, mint a Szombat esti láz-ban, hanem főképp énekelnek, némi show mellett. Lehet erősebb tábora, de ahhoz nem "c minor" kategóriás celebek kellenek (az előző garnitúrával nem volt baj), a valódi, ismert, népszerű művészek pedig megkérik a gázsijukat.

Hol, mikor? SuperTV2, 2012 ősze

----------------------

5. Éden Hotel

Forrás: viasat3

Egyelőre nem született döntés arról, hogy tényleg elindul-e 2013 első felében. Az első két évad szép nézettséget hozott, ugyanakkor Viasat-szinten sokba is került - úgy tudjuk, 1,4 millió euró volt a 12 hetes műsorfolyam ára, marketingköltségek nélkül. Ha azonban a Viasat a harmadik legkedveltebb kereskedelmi tévé akar maradni, invesztálni kell, akár napi realitybe, mert a Cool és a Film+ feljött, és már nem az a helyzet, mint három éve. Az Éden Hotel csatornaépítési, imázsszempontból is jó volt, sokan beszéltek a műsorról (így a csatornáról is), a két záróbulira pedig ezrek akartak bejutni.

Hol, mikor? Viasat3, legkorábban 2013. tavasz

----------------------

4. Szombat esti láz

rtl klub, sajtóklub

A Szombat esti láz a Dancing With The Stars hazai verziója, formátummegvétel nélkül, kissé átalakítva került a magyar nézők elé. Az előző évadokat szép számban nézték, ez az RTL2-re kerül. Eleinte úgy volt, hogy Stohl Andrással, akinek ez lehetett volna a nagy visszatérése a tévébe - de most úgy tűnik, Csonka András vezeti majd. A címe alapján szombaton kéne futnia, de akkor az X-Faktor van az RTL-en: mit találnak ki, hogy ne egymás nézőit vegye el a két költséges show?

Hol, mikor? RTL2, ősz vagy tavasz

----------------------

3. Dallas

Forrás: tnt.com

Már elstartolt az RTL-en a folytatás (vigyázat, ez nem remake - az túl egyszerű lenne). Az eredeti 1978-ban indult, 1991-ben ért véget, 7712 napot töltött kómában, vagy inkább tetszhalotti állapotban. A folytatásra visszajött Bobby, Jockey, Samantha és több régi szereplő, olaj is van, minden adott ahhoz, hogy a régi nézők újra megkedveljék, az újak pedig megértsék, miért nézte ezt mindenki akkoriban, egy egyszerűbb világban, ahol nem volt hatvan-hetven csatornája mindenkinek, és a texasi olajmezők épp olyan messzinek tűntek, mint manapság a Mars.

Hol, mikor? RTL Klub, augusztus 29.

----------------------

2. The Voice

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Mivel az év dobásának szánja a TV2, és rengeteg pénzt ölt bele, már csak ezért is kíváncsi mindenki, hogy milyen lesz. A csatorna szerint teljesen más, mint a Megasztár (ez logikus, hiszen a nemzetközi licenc alapján kell készíteni), innentől pedig az számít majd, mennyire kedveli meg a közönség a négyfős zsűrit, hogyan muzsikál Szabó-Kimmel Tamás műsorvezetőként, és milyen hangú, milyen karakterrel bíró énekeseket találnak.

Hol, mikor? TV2, 2012 októbere (?)

----------------------

1. X-Faktor

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Mindkét eddigi széria óriási nézettséggel ment, Ördög Nóra maradt, a négy mentor maradt, a látványelemek, trükkök, etapok ugyanazok - semmi nem indokol nagyobb nézettségcsökkenést. Vélhetően a show-k gyártásában erős RTL-gyár megint elkészít egy nagyon nézett évadot, megint előkerül egy-két tehetség, aki fennmaradhat pár évig. Riválisa a Voice lesz, de mire a TV2-n elrajtol a műsor, addigra az RTL már túl lesz négy-öt adásnapon.

Hol, mikor? RTL Klub, szeptember 1.

---------------------

Az MTV és a TV2 még nem jelentette be összes új műsorát. A közmédia terveiről annyit tudni, hogy folytatódik az Átok, a Hacktion, a Munkaügyek, a TV2 pedig két hét múlva ismerteti, mivel készül még a 2012-2013-as évadra.