A Gyilkos elmék rombolta a lelkem, személyiségem - mesél a kiszállt főszereplő

Vágólapra másolva!
Mandy Patinkin mostanában a nagyszerű Homeland című sorozatban látható, de a hazai tévézők még a korábbi Gyilkos elmék-ben találkozhatnak vele. Jóval távozása után végre elmondta, miért lépett ki a sikersorozatból.
Vágólapra másolva!

Mandy Patinkin a 2011-2012-es évadban a ragyogóan felépített, drámai Homeland című sorozatban szerepel, de ez itthon még nem megy: a magyar tévézők még a korábbi Gyilkos elmék-ben nézhetik meg. A színész a CBS krimijének kezdőcsapatát erősítette, a Gyilkos elmék-kel két évadot lehúzott, majd - erősen meglepve a rajongókat és a producereket - kilépett, otthagyta a stábot és a jó fizetést a harmadik szezon előtt.

2007-ben történt ez, azóta nem nagyon beszélt távozás okairól, de végül a New York Magazine-nak elárulta, hogy karrierje egyik legnagyobb hibája volt, hogy beszállt a sorozatba, nagyon megbánta: "Azt hittem, hogy valami más lesz. Soha nem hittem, hogy estéről estére, hétről hétre, éveken át újabb és újabb nőket fogunk megölni, megerőszakolni a sorozattal. Ez nagyon rombolóan hatott a lelkemre, a személyiségemre. Utána úgy éreztem, hogy nem fogok már visszatérni a televíziózás világába."

Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin

Patinkin nem szeretné elítélni azokat, akik nyomozós sorozatok, véres krimiket néznek. "Tisztában vagyok vele, hogy ezeknek milyen hatása van. A világ minden pontján az ilyen krimik késő este mennek, lefekvés előtt, és nem arra van szüksége az embereknek, hogy ilyen történetekkel álmodjanak." Most futó sorozatában is van erőszak, hiszen egy terroristatámadás áll a Homeland középpontjában - ennek ellenére a színész szerint ott nem öncélúak az akciók, inkább azzal foglalkoznak mitől lett ilyen a világ, miért vannak erőszakos cselekedetek.