Mennyit keresnek a tévésztárok?

Vágólapra másolva!
Miközben Brad Pitt arról értekezett a napokban, hogy 10 millió dollárnál nem lehet már többet kapni egy hollywoodi filmért, vannak tévések, akik ennek négyszeresét is megkeresik egy évben - persze nem itthon. A Business Insider összeszedte a legjobban keresőket, íme a lista.
Vágólapra másolva!

1. Judy Sheindlin: 45 millió dollár

Forrás: AFP/Getty/Frazer Harrison

A Forbes szerint a 13. leggazdagabb nő a szórakoztatóiparban, de tévében az első. Itthon jóformán ismeretlen, mert olyan jogi, tárgyalótermes műsort vezet, amely Magyarországon már régen elbukott a Katalin bírónő-vel.

2. Simon Cowell: 40 millió dollár

Ő még a magyarországi X-Faktor-on is keres, hiszen övé a tehetségkutató licence.

3. David Letterman: 28 millió dollár

Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Az ő esetében a Washington Post évi 31 millióról tud, de a 28 sem kevés, de talán meg is érdemli a leghosszabb ideje képernyőn lévő tévés műsorvezető. Áprilisban két újabb évre írt alá a CBS-nél, tehát egy darabig marad is a listán.

4. Matt Lauer: 25 millió dollár

Az NBC Today című hírműsorának vezetője. idén áprilisban egyezett meg az NBC-vel, új szerződése értelmében kapja ezt az összeget.

5. Joe Brown, Bill O' Reilly, Kelly Ripa: 20 millió dollár

Amerikai tévés műsorvezetők. Előbbi 1996 óta visz egy tárgyalótermes, jogi műsort, a második nemrég duplázta meg fizetését és írt alá Fox Newsnál 2016-ig, utóbbi pedig pár éve még csak 5 milliót keresett évente.

6. Mariah Carey: 18 millió dollár

Forrás: AFP/Getty/Noel Vasquez

Az énekesnő a legjobban fizetett zsűritag az amerikai televíziózásban, az American Idol-nak megér ennyit.

7. Jon Stewart: 16 millió

1999-ben kezdte Stewart a The Daily Show-t a Comedy Centralon.

8. Jay Leno, Ryan Seacrest, Howard Stern, Britney Spears, Sean Hannity: 15 millió dollár

A The Tonight Show műsorvezetője korábban jobban keresett, de megvágták fizetését, miközben a műsorból is kitettek húsz stábtagot. Britney - akárcsak Aguilera vagy Carey - szintén tehetségkutatóban zsűrizik, ő az amerikai X-Faktor-ban ad tanácsokat, meglehetősen jó órabérért.

9. Ashton Kutcher: 14 millió dollár

Forrás: cbs.com

Jelenleg a sorozatiparban ő keres legjobban, hiszen csak húszperces szitkomban, a Két pasi - meg egy kicsi-ben szerepel, és részenként 700 ezer dollárral nő bankszámlája. Charlie Sheen helyére érkezett, ő ennek több mint kétszeresét kasszírozta. Hamarosan itthon is feltűnik.

10. Brian Williams, Maury Pivich: 13 millió dollár

Előbbi az NBC hírműsorában látható, a People beválasztotta a 100 legbefolyásosabb személy közé, utóbbi pedig a Maury című műsort vezeti.