Megsértették Malek Andreát a Voice-ban

2012.10.19. 23:33

Egy ígéretes fiú és szintén továbbjutó anyja, egy rutinos előadó, akinél a túlzott magabiztosság nagyképűségbe csapott át, egy vietnami legényke, egy középszerű rocker és négy engedékeny, néha túl gyorsan döntő mester - lement a Voice második adása.

A Voice első, ígéretes adása utáni folytatásban Berkes Gabriella fia, Olivér nyitott, nem kellett sokáig izzadnia, Caramel pár másodperc után fordult is, megtalálta lelki R&B-testvérét, és a srác is tudta, kivel lehet majd jól rezegtetni a sötét, őszi délutánokon. Édesanyja jött a sorban, aki igazán nem mondható fiatal tehetségnek, de volt mersze megmérettetni magát a fiatalabbakkal, tovább is ment. Egy Kiss-dallal érkezetett rocker követte, aki Malek Andreát választotta, majd egy Gyurki Beatrix nevű lány dalolt, érte majdhogynem összevesztek a mesterek.

Forrás: tv2

Ekkor már a műsor harmadánál jártunk, és azzal, hogy a zsűri többször már az első sor után elismerően bólogatott és megfordult, pont az a feszültség hiányzott, ami az első adásban megvolt. A mesterek úgy csaptak le a jövevényekre, mintha attól tartottak volna, hogy a szerkesztők a végére csak a gyengébbeket tolják be, így néha egy közepesen jó, de semmiképp nem kiemelkedő előadás első három másodperce is elég volt a gombnyomáshoz: onnan meg már nem a továbbjutás volt a tét, legfeljebb az, kihez kerül a fellépő. A nézőnek nem jutott idő, nem tudott szurkolni egy esetleg rokonszenves karakternek. Caramel viszont egy finom úr volt az adás során, ha valaki irritálta, akkor egymást kioltó energiákról kezdett papolni, ahelyett, hogy a reménykedő fellépő arcába vágta volna, hogy rosszul van tőle, mert ellenszenves.

Egy vietnami fiú, Quan (a fenti képen) is továbbment, ő úgy dicsérte a nyelvet és Magyarországot, mint egy rutinos idegenvezető. Eztán jött végre valami minidráma: egy Páll Tímea nevű, több műsort megjárt, azaz nagyon szívós lány az Aerosmith Cryin' című dalával kísérletezett, de ha karaoke-bárban hallja az ember, akkor sem kapja fel a fejét, inkább a pult tartalmát kezdi vizsgálni vagy kimegy a mosdóba, bízván abban, hogy más jön, mire ő végez a dolgával. A lányt végre nem választotta senki, így lett egy kis feszültég az adásban - az meg az ő külön tragédiája, hogy másodjára, tét nélkül már elfogadhatóan dalolt.

Forrás: tv2

A második castingadás vége felé bejutott egy erdélyi lány, Blanka (az ő esetében Szabó Kimmel Tamás megértően a román utak legendásan rossz minőségéről értekezett), majd egy Bődi Szilárd (a képen) nevű zenész volt soron, akit a szakmában többen is ismernek. Gitárja (ami talán be sem volt kapcsolva) legfeljebb pózolásra volt jó, tán kétszer nyúlt a húrokhoz két perc alatt. Ő Maleknél azzal húzta ki a gyufát, hogy ismeretlenül, kissé lekezelően Andikámnak szólította: a zsűritag meg is jegyezte, hogy nem csípi az ilyet. Veres Mónika zárta a sort, tini popsztárként volt valamennyire ismert egykoron: most szabályosan versengtek érte a mesterek.

A végére Somlónak három, Mezőnek négy, Caramelnek és Malek Andreának öt-öt versenyzője volt, és mivel mindenki 12-12 előadóval kezd, várhatóan még három castingadás lesz. A 48 énekes is rengeteg, de idővel csökken majd a létszám - és talán a mesterek sem lesznek ennyire elnézőek.