Negyvennyolc produkcióval indul a Duna TV tehetségkutatója

Vágólapra másolva!
A népzenei- és néptáncverseny selejtezőit összefoglaló adások után, november 3-tól televíziós tehetségkutató műsorként folytatódik a Fölszállott a páva. A zsűri előzetes döntése alapján négy kategóriában negyvennyolc versenyző mutatkozhat be a novemberi adásokban.
Vágólapra másolva!

Lezárult a Fölszállott a páva területi selejtezőinek zsűrizése. Az MTVA, a Duna Televízió Zrt. és a Hagyományok Háza márciusban meghirdetett versenyére háromszázhatvan produkcióval mintegy kétezren jelentkeztek a teljes magyar nyelvterületről. A Miskolc, Százhalombatta, Győr, Kolozsvár, Csíkszereda, Pécs majd Szeged után Gödöllőn zárult selejtezősorozatból összesen negyvennyolc produkció versenyzőit hívta be a zsűri a televíziós tehetségkutató műsorként folytatódó sorozatba.

November 3-tól tizenkét néptáncegyüttes, tizenkét zenekar vagy énekegyüttes, tizenkét énekes vagy hangszeres szólista, valamint tizenkét táncos szólista vagy táncospár mutatkozhat be a Fölszállott a páva 2012 elődöntőiben, felkészülésüket a sorozat idején a szakma mesterei segítik majd.

Forrás: MTVA

Szombatonként négy kategóriában három-három produkciót értékel majd a zsűri, és közülük kategóriánként egy jelentkezőt juttat tovább egyenes ágon a középdöntőkbe. Az adásonkénti nyolc kieső közül - kategóriától függetlenül - két versenyzőt lesz lehetősége még megmenteni a zsűrinek. A négy novemberi elődöntőből így összességében a versenyzők fele, huszonnégy produkció juthat tovább a decemberi középdöntőkbe.

A továbbjutók névsorát 2012. október 29-én a Duna World Kívánságkosár című műsorában tették közé a szervezők, az egyes kategóriákat a zsűriző szakemberek is értékelték. A produkciók már adásokba sorolva olvashatók például a műsor Facebook-oldalán.