Vér és vérfertőzés - a legkevésbé szexi szexjelenetek a tévéből

2012.11.10. 20:14

A kábeltévék tengerentúli térnyerésével nemcsak a káromkodás lett több az amerikai sorozatokban, de jóval merészebbek lettek a szexjelenetek is - ami azonban korántsem jelenti azt, hogy erotikusabbakká is váltak volna. Sok széria alkotója döntött már úgy, hogy inkább kínos, groteszk vagy épp kifejezetten vicces képsorokkal lepi meg nézőit - íme öt egyáltalán nem szexi szexjelenet az elmúlt évek sorozatterméséből.

Shameless - Szégyentelenek

Szexuális élményeket tekintve, kevés kínosabb dolog lehet annál, mint amikor valaki hosszú idő után összejön középiskolai szerelmével, de teljesen mást kap, mint amire számított. Ez történik a Shameless főhősével, Fiona Gallagherrel is, annak ellenére, hogy választottja, Craig még mindig szívdöglesztő. Randizgatásuk végül egy gyors menetbe torkollik a férfi családi autójában, ahol a gyerekek játékai és chipses zacskók adják a körítést, sőt Fiona fenekére még egy szendvics is ragad - miközben Craig folyamatosan fura hangokat ad ki.  


A sorozatról bővebben
írtunk itt.

------------------------------

Csajok

A húszas éveiben járó, New York-i Hannah jobb híján jár csak fel az öntelt Adamhez, de mindig túlságosan beleéli magát a szituációba: totálisan ki van például akadva, amikor a srác nem jelentkezik - márpedig a srác sosem jelentkezik. Együttléteik halálosan kínosak, és nélkülöznek minden romantikát: az első részek egyikében Adam például a hasára fordítja a lányt, és ráparancsol, hogy fogja meg mindkét bokáját, majd hozzáteszi, hogy mire visszatér a síkosítóval, legyen ugyanebben a pózban, csak ruha nélkül. Erről a jelenetről épp nem találtunk videót, de az alábbi képsorok is jól kifejezik a fent ábrázolt viszonyt: 


A
Csajok két szereplője is nyilatkozott korábban az [origo]-nak (itt és itt), a sorozat szexjeleneteiről mindkét interjúban esett szó.

------------------------------

True Blood - Inni és élni hagyni

A True Blood jóképű vámpírja, Bill akár szerencsésnek is mondható, hisz egy hallucinációja során három nővel is szeretkezik - igaz, egyszerre csak eggyel, miután a hölgyek alakot váltanak a képzeletében. Az ötödik évadban feltűnt, több mint kétezer éves Saloméval indul az ágyjelenet, majd a visszafogott Sookie is megjelenik, és eddig még nincs is semmi gond, van erotika bőven. Ezután azonban Bill a tetőtől talpig véres Lilith fölött találja magát, akiben így - azok számára, akik történetesen nem vámpírok - semmi szexi sincs, sőt.


A Billt alakító Stephen Moyer az [origo]-nak
itt beszélt szerepéről.

------------------------------

Boardwalk Empire - Gengszterkorzó

A Boardwalk Empire szexjelenetével önmagában nem lenne semmi baj, vizuálisan egyáltalán nem ócska vagy taszító - csak akkor megy el a kedvünk az egésztől, ha ismerjük a szereplők viszonyát, itt ugyanis anya és fia gabalyodik egymásba. Mindketten be vannak rúgva, és először csak egy bensőséges beszélgetés alakul ki közöttük: az anya kijelenti, hogy ő a legmagányosabb ember a világon, majd a fiának címezve hozzáteszi, hogy "te mindig tudtad, hogyan kell bánni velem". Szerinte azzal sincs baj, ha összefekszenek, mint ezt látjuk a továbbiakban.


A sorozat alkotója, Terry Winter és több szereplője - Steve Buscemi, Kelly MacDonald, Michael K. Williams és Vincent Piazza - is nyilatkozott már az [origo]-nak.

------------------------------

Mad Men - Reklámőrültek

Az ominózus képsor főszereplője napjaink egyik legszexibb színésznője, Christina Hendricks (kinek melleit brit nők sokasága irigyli), a jelenet mégsem működik. Vagyis működik, de nem azért, mert annyira erotikus, hanem mert - ahogyan a készítők is szerették volna - annyira visszataszító. Hendricks karaktere, Joan ugyanis úgy dönt, hogy lefekszik egyik ügyfelével, csak hogy megszerezzen a reklámcégnek egy szerződést - balszerencséjére a kliens amilyen gazdag, legalább annyira gusztustalan is, így a nézők is csak hálásak lehetnek, hogy nem kell végignézniük kettejük együttlétét.