Lebuktatták a cirkuszi mágusokat

2012.11.20. 17:20

November 22-én a Discovery channel műsorán indul a Trükkös tudomány, amely választ ad a cirkuszlátogatókat kínzó kérdésekre.

Az sorozat a bűvészet rejtélyét és a tudomány erejét ötvözve mutatja be azokat a szerkezeteket, eszközöket, kémiai anyagokat, amelyek révén első látásra csodának tűnő tetteket hajthatunk végre. A Trükkös tudomány-ban a bűvészet világának ismert és friss csillagai kápráztatják el a gyanútlan nézőket kisebb és nagyobb trükkökkel, melyeket aztán le is lepleznek, bemutatva a hihetetlen mutatványok tudományos magyarázatát - áll a Discovery közleményében.

Forrás: discovery

Wayne Houchin, Billy Kidd, Ben Hanlin, és James Galea nem ismeretlen nevek a nemzetközi bűvésztársadalomban. A Discovery Channel új sorozatában a bűvészek segítségével megismerhetjük a tudomány varázslatos oldalát, miközben bepillantást nyerhetünk szakmájukba is.

A mágusok minden egyes részben New York, London vagy Varsó járókelői számára mutatnak be élőben egy-egy trükköt, melyet rejtett kamerákkal rögzítenek. Ezután teljesen kidolgozva és tudományos magyarázattal megtámogatva bemutatják, milyen tudományos segítséggel jöhetett létre az adott trükk. Az epizódokban lépésről-lépésre ismerhetik meg a nézők a trükkök útját, ahogyan illúzióból egyszer csak kézzelfogható tudománnyá változnak.

Forrás: discovery channel

A kilencrészes sorozatból kiderül, hogyan lebeghet valaki 15 centiméterrel a föld felett, vagy az illúziók nagymesterei miképp tudnak egy ezüst karkötőt arannyá változtatni.