Sok háztartásból eltűnik az Animal Planet, a TLC

animal planet
Vágólapra másolva!
November végén a Digi TV műholdasából valamennyi, még eddig bent maradt Discovery-csatorna kivezetésre került.
Vágólapra másolva!

Digi TV műholdasából valamennyi, még eddig bent maradt Discovery-csatorna kivezetésre került november 29-én, így nem elérhető már a TLC, a Discovery Science és az Animal Planet sem. A kábeles előfizetők egyelőre még nem veszítettek több Discovery-csatornát, de várhatóan erre napokon belül sor kerül. Az Animal Planet pótlására szolgáló DIGI Animal World csatorna egyelőre még nem indult el - áll a sat-tv-radio.hu oldalán.

Mint az [origo] korábban megírta, a Digi TV szakított a Discovery-csatornákkal, helyettük saját, Digi Life és Digi World tévéit tette be kínálatába. Egy közleményben arra utaltak, hogy árat kellett volna emelniük a Discovery Channel és társtévéi miatt, a kitett médiacég pedig honlapot indított, hogy összegyűjtse a felháborodott tévézőket.

Korábban a Digi leépített már több Viacom-csatornát, így előfizetői kábelen már nem láthatják a VIVA-t, a Comedy Centralt, a Nickelodeont vagy az MTV Hungaryt. A Digi azonban nem csak elvesz, hanem ad is, mert portfóliója 2012 novemberében hat csatornával bővült: jött a DIGI Film (ez decembertől külön fizetős, havi 300 forint), DIGI Life, a DIGI World, a History, a SuperTV2 és a Viasat Nature/History HD.