Új BBC-csatornát vezet be a magyar piacra a Digi TV

Vágólapra másolva!
Bejelentette új együttműködését a BBC Worldwide Channels és a Digi TV: ennek keretében először lesz látható Magyarországon a BBC Knowledge 2013. január 1-jétől. A megállapodás a csatorna közép-kelet európai bevezetésére irányuló tervének első lépése.
Vágólapra másolva!

2013 januárjától Magyarországon is látható a BBC Knowledge: a Digivel kötött megállapodás magába foglalja a BBC Entertainment indítását is 2012. december 1-jétől. A csatorna elérhető lesz a Digi alapcsomagjaiban, mind a műholdas, mind a kábeles kínálatban, így nagyjából 500 ezer előfizetőhöz jut el már induláskor.

Ian McDonough, az EMEA és a BBC Worldwide Channels alelnöke és ügyvezető igazgatója szerint a Közép- és Kelet-Európa egy dinamikus és fontos piac számukra, ezért remélik, hogy ez lesz az első lépcsőfoka a BBC Knowledge bevezetésének a régióban.

A csatorna brit tényfeltáró és természettudományi műsorokat vetít, ide tartozik a Wonders of the Universe című sorozat, amelyben Brian Cox professzor kutatja a kapcsolatot az emberiség és világegyetem eredete között, Richard Hammond Crash Course című sorozata, amelyben a Top Gear műsorvezetője megismerkedik Amerika legnagyobb munkagépeivel, valamint a Dara o Briain Science Club-ja, amelyet épp a BBC Knowledge számára gyártottak. A csatorna még 2013 első felében teljes szinkronnal lesz látható.