Mindenkinél szorul a hurok - Vastag Csaba az X-faktorosokról

Vastag Csaba X-Faktor
Vágólapra másolva!
Antal Tímeáról senki sem tudhatja, mi van még benne, Csobot Adélnál egyszerre előny és hátrány a fiatalság, Oláh Gergő és Szabó Dávid pedig mindketten biztonsági játékosok - az X-Faktor még versenyben lévő énekeseiről mondta el véleményét az [origo]-nak az első széria nyertese, Vastag Csaba.
Vágólapra másolva!

"Nagyon jól ismerem a versenyzőket, jó barátaim lettek egytől egyig. Magát a műsort nem annyira tudtam követni, mert szombatonként többnyire dolgozom, de utólag mindig igyekszem megnézni az adásokat. Most már mindenkinél szorul a hurok: emlékszem, a versenynek ez a szakasza rendkívül izgalmas volt, és teljesen nyitott, nem lehet előre tudni, kiből mi lesz. Az esélyeket latolgatni azért nem lenne értelme, mert mindenkinek megvan a saját erőssége" - mondta az [origo]-nak Vastag Csaba.

"Legutóbb is azt kérdezte tőlem valaki, hogy egy ilyen versenyben mi a biztos recept, de azt kellett válaszolnom, hogy nincs olyan - hiszen ha lenne, mindenki a szerint járna el. Ez mindenki számára egy személyre szóló verseny: mindenkinek az előnyös tulajdonságait kell megmutatnia, a hátrányos tulajdonságokat meg addig elfednie, amíg nem tud annyi rutint szerezni, hogy azokból is előnyt kovácsoljon" - tette hozzá, majd egyenként is kifejtette véleményét a még versenyben lévő énekesekről:

Antal Tímea

Nagyon-nagyon jó hangja van, technikailag jól felkészült énekesnő. Nagyon szeretem a dalait is, amelyeket választ, volt egy pár száma az elmúlt hetekben, amelyekkel igazán meg tudta érinteni az embereket, még az amúgy is jó teljesítményen felül. Néha olyan pluszokat mutat, amilyeneket senki nem várna tőle - senki nem tudhatja, mi van még ebben a lányban. Volt egy produkciója, amelynek a végén rettentő hosszú ideig tartott ki egy hangot, akkor én is csak néztem, hogy ezt meg hogyan csinálja.

Csobot Adél

Nagyon fiatal, és a fiatalságának minden előnyével és hátrányával rendelkezik. Néhány pillanata gyermekien őszinte, amivel felkészült művészeknél csak elvétve találkozhatunk. A dalválasztásai is nagyon sokrétűek, sokszor próbálkozik új dolgokkal - legalábbis látszik rajta, hogy még keresi, igazából mi áll jól neki. De ezzel nincs is semmi baj, mert ha az ember valamit kicsit másképp csinál, egyből kiderül, hogy az számára jó irány-e vagy sem. Nagyon aranyos kislány, ezt mindenki tudja. Magam is kedvelem, tulajdonképpen ő a vidámság szigete a versenyben, és szerintem nagyon hiányozna mindenkinek, ha nem lenne.

Oláh Gergő

Ösztönösen és szakmai felkészültségéből adódóan is kiváló énekes, és nagyon jók az ötletei is. Úgy látom, hogy biztonságra törekedve, igazi versenyzőként csinálja végig az adásokat, semmit nem mutat abból, amiben esetleg bizonytalan volna. A taktikája működik is, legalábbis nálam: nyugodt szívvel mondhatom, hogy eddig akármit is csinált, az jó volt. Biztos érik őt kritikák más részről, de azt nem lehet mondani rá, hogy ne oldaná meg azokat a dolgokat, amiket rábíznak - szerintem a szakma kilencven százalékának bejönnek az ő megoldásai.

Szabó Dávid

Ő is szakmailag felkészült fiatalember, nem tudom pontosan, mióta, de szerintem legalább húsz éve énekel. Ő sem bízza a véletlenre a dolgokat, egy biztonságos szintet hoz magához képest - amit azért fontos megjegyezni, mert egy ilyen versenyben elég sok mindenre készülni kell, és sokszor kevés az idő arra, hogy minden hétvégén kiforrott produkciót nyújts. Ilyen szempontból neki nagyon jól jön a sokévnyi színház és az ezzel járó felkészülési folyamat.

-----------------------

Korábban az X-Faktor második nyertese, Kocsis Tibor is véleményezte a versenyzőket az [origo]-nak - az erről szóló cikket itt olvashatja.