Ki üljön be Malek Miklós mentori helyére?

x-faktor 2013
Vágólapra másolva!
Három X-faktoros szezon után a negyediket már nem vállalja Malek, 2013-ban más ül be a helyére. Ön kit látna szívesen a show-ban?
Vágólapra másolva!

Indulása óta őrületes nézettségi siker itthon az X-Faktor, és ez részben az ügyes castingnak, a mentoroknak is köszönhető (volt, akit nyolcszor is behívtak előtte). Az utolsó két-három adásban ugyan olyan puhák voltak, mint egy vattapaplan, de korábban voltak érdekes interakciók a mentorok közt, viták, beszólások, amelyeket örömmel hallgattak a tévézők. Ragyogó nézettségnél semmi nem indokolja a zsűri lecserélését, hiszen a "bevált csapaton ne változtass"-elv a sport mellett a tévében is működik: de ha valaki önszántából kilép, ahogyan Malek tette, akkor kell valaki a helyére, már csak a formátum miatt is. Kit látna a műsorban? Az oldal jobb hasábjában szavazzon!

Oláh Ibolya

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mivel a hírek szerint zabolázhatatlan, önfejű és rugalmatlan, nem sok esélye van bekerülni, hiszen praktikus, ha olyan foglalkozik fiatal tehetségekkel, aki legalább önmagával jóban van. Ugyanakkor Oláh hamar összecsapna Keresztes Ildikóval, akinek így meg is szűnne kiváltságos pozíciója, mivel nem ő lenne egy egyetlen női mentor. Ibolyából azonban kinézi az ember, hogy ha épp nincs kedve, nem taxizik be a show-ba szombat este, ami a sok százmillió forintos költségvetésű műsor vezetőinél azonnali gutaütést eredményezne.

Ákos

Neve az utolsó Megasztár és a Voice előtt is felmerült, népszerű, ismert ember, mentorként is elfogadnák őt a versenyzők (nem úgy, mint több fiatal popsztárt, ezért lenne meglepetés, ha Fluor-szerű srác lenne a befutó). Ákos nem áll könnyű ember hírében, rend és fegyelem lenne a csapatában. Anyagilag nincs rászorulva, így biztosan nem lenne olcsó megoldás.

Pataky Attila

Forrás: tv2

Óriási igazolás lenne, hiszen az értékelésekbe néha beleszőné, hogy az épp fellépett énekes valójában örökéletű fénylény, akinek amúgy élesen látta az auráját a refrén alatt. Zenei múltja alapján bőven beülhetne egy ilyen show-ba, de az RTL Klub vezetői állandóan azon aggódnának, hogy Attis vajon megjelenik-e időben a felvételen (hiszen tudjuk, hogy sokszor elvitték az ufók). Versenyzőit azonban távoli galaxisok is támogatnák emeltdíjas SMS-ekkel, és ez nagy bevételt jelentene kozmikus, idegen valutában.

Pély Barna

Biztos van az a pénz, amiért visszaülne zsűrizni egy tévéshow-ba, és mivel jó ideje a hazai popiparban tevékenykedik, hiteles is lenne. Ellene szól a megasztáros múltja, és az RTL nem nagyon szeret átvenni TV2-s embereket, pláne ott már megszűnt, vagy hosszan pihentetett műsorból.

Varga Livius

A Quimby tagja, ismert arc, sok tévéműsorban megfordult, nem kezd el zavartan dadogni, ha kamerát lát. Műsorvezetőként volt már tévében, például a Viasat3-on A cég hangja is vele forgott. Szellemes riposztok várhatók tőle.

Novák Péter

Szintén kipróbált tévés arc, aki gimnazistaként már zenélt, majd a Kimnowakkal lett országosan ismert. Ő sem az a megjátszós fazon, ha hamis kornyikálást hall, szóvá teszi, nem finomkodik. Ugyancsak megasztáros múltja van, ami nem feltétlenül előny az RTL-nél.

Hajós András

Forrás: comedy central

Régóta lojális az RTL-hez, csökkentett gázsi mellett is beült az RTL II-re száműzött Heti hetes-be. Fábry utódjaként emlegetik évek óta, late night show-t is csinálna, de ezekről egyelőre semmit nem hallani. Mivel előbb kezdett zenélni, mint tévézni, elfogadnák őt a nézők. Ült már a Csillag születik zsűrijében, ami lehet hátrány is, mert nem tanácsos összemosni a két formátumot.

Majka

Énekelni ugyan nem tud, de rengeteg tévéműsorban megfordult már 2002 óta (akkor bukkant fel először, a VV1 villájába költözött be). Járt már az RTL-en, majd a Cool TV-n vezetett kétes értékű műsorokat, a Viasat3-on is láttuk, dolgozott a TV2-nek, majd közölte, hogy kiszáll, elég volt, őt aztán többet nem rángatják a kereskedelmi tévék. Két hétre rá már ott ült a Heti hetes-ben, fiatal, nyilván kell a pénz.

Dopeman

Énekelni ő sem tud, ennek ellenére lehet, hogy jó választás lenne, mivel nyers, szókimondó fazon. A Csillag születik-et pár alkalommal a kíméletlenül beszóló, pofákat vágó Puzsér mentette meg az unalomtól, Dopeman földbe döngölő kritikái miatt az is az X-Faktor-ra kapcsolna, akit nem érdekel amúgy a popsztárképző. Régi spanja, a jó pénzért bárhova elballagó Ganxsta Zolee annyi műsorban volt már, hogy elhasználódott.

Lukács László

Forrás: MTI/Marjai János

Ő sem a tiszta énekhangról híres, de hol van az megírva, hogy gyönyörűen kell énekelnie egy mentornak? Mindazonáltal nem igazán kertévés show-ba való, a hitelességét is félthetné - amúgy bizonyára ő sem finomkodna, ha modoros, ócska produkcióval próbálna valaki továbbjutni. Ellene szól, hogy rockerből már van egy a mezőnyben, feltételezve, hogy Feró marad.

Szikora Róbert

Egykori hungáriás társa, Fenyő Miklós volt már zsűritag a Megasztár-ban, de Szikora még nem ült be tévést tehetségkutatóba - és ennek nyilván oka is van. A Szikora szerint világszerte híres, de valójában csak Magyarországon ismert csikidam atyja zenei múltja alapján beülhetne az X-Faktor-ba, kérdés, megkeresik-e.

Terecskei Rita

Forrás: [origo]

Feltételezzük, hogy nem ragaszkodik a csatorna a három férfi mentorhoz: Terecsei számos tévéműsorban megfordult már, volt celebes gasztrorealityben, legalább egy évtizede a zenei pályán van a Zanzibárral. Vele fiatalodna a zsűri is, ahol Feró már nyugdíjas, és Geszti, Keresztes sem hamvas tini.

Zséda

Tizenöt éves kora óta énekel, épp tíz éve jelent meg az első önálló lemeze. Elvitt pár díjat, kapott néhány platina- és aranylemezt, zeneileg tehát nem érheti kifogás, ráadásul jól mutatna a képernyőn is. Viszont egy ilyen show-ba inkább kell egy jó szövegű, erős nő, mint egy szép hangú, kellemes jelenség - persze Keresztes sem szórja a poénokat, úgyhogy bármi lehet.

Szavazni a jobb hasábban lehet. Ön kit választana? Kit hagytunk le a listáról? Írja meg nekünk!