December 22-én mutatják be az új Himnusz-felvételt

Vágólapra másolva!
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a közszolgálati csatornákon mutatja be Magyarország himnikus dalainak új felvételeit. Az első klipet december 22-én láthatják  a nézők.
Vágólapra másolva!

A művészek, civil szereplők és az MR Zenei Együttesek (MR Szimfonikusok, MR Énekkar, MR Gyermekkórus) közreműködésével készült klipek első darabjával a gyerekeknek szóló megújuló M2-n találkozhatnak a nézők december 22-én reggel 6 órakor.

"Modern kameramozgások, a mai kor szellemének megfelelő képbeállítások, korszerű képváltások, jellegzetesen magyar tájak és épületek, a fiatalok és az idősebbek által is kedvelhető és szerethető klipszerű felvételek készültek Magyarország himnikus dalaiból" - áll az MTVA közleményében.

Az MR Gyermekkórus, bő ezer budapesti általános iskolás gyerek, a Madách Musical Tánciskola növendékei és az MR Szimfonikusok tagjaiból alakult kamaraegyüttes előadásában készült klip novemberben a budapesti Lánchídnál készült. A nemzeti himnuszt gyerekek éneklik, Matos László, az MR Gyermekkórus vezető karnagya irányításával.