Tíz nő, aki miatt idén is sorozatokat néztünk

Katrina Law
Vágólapra másolva!
2012-ben is számos széria volt, amelynek szereplőválogatása során a castingdirektor különös figyelmet fordított arra, hogy legyen kit néznie az esetleg elbambuló, a történet fonalát épp elvesztő férfi tévézőnek. Az alábbi listán vannak újabb sorozatokban szereplő nők, régiek is, magyarok és külföldiek egyaránt. Mint minden ilyesféle lista, természetesen ez is erősen szubjektív - írja meg nekünk, kit hiányol!
Vágólapra másolva!

10. Fodor Annamária

Forrás: [origo]

Alig van heti magyar sorozat a képernyőn, ehhez képest óriási bravúr, hogy Fodor Annamária kettőben is játszik. A Munkaügyek-ben övé a naiva, a buta liba hálátlan karaktere, de az Átok-ban sem járt sokkal jobban, ott balesetet szenved, hosszan lábadozik, zavart, amnéziás nőt alakít, aki riadtan, sebekkel elcsúfítva, smink nélkül pislog a zavaros világra.

--------------------

9. Becki Newton

Forrás: [origo]

Kisebb munkák (Döglött akták, Különleges ügyosztály) után hosszabban szerepelt a Ki ez a lány?-ban, de a listánkra az Így jártam anyátokkal-ban látott dögös alakításával került fel. A komédiasorozatban kilenc részben játszott, sztriptíztáncosnőt alakított, aki előbb rutinosan szívatja és módszeres alapossággal kifosztja Barneyt, majd össze is jön vele.

--------------------

8. Valentin Titánia

Forrás: mtv

A Made in Hungáriá-ban is játszott, de idén a tévézők a Marslakók-ban láthatták - már az a kevés tévéző, aki az MTV nagyon korán elbukó szappanoperáját választotta. A napi sorozat eleve gyenge nézettséggel rajtolt, sok nézőt vesztett, és nem is tudott erőre kapni, így tavasz végén előbb szünetre küldték, majd az MTVA jelezte, hogy nem kéri a folytatást. Erről nem Titánia tehetett, ő jól játszott, és szép is volt.

--------------------

7. Kaley Cuoco

Forrás: Angela Weiss / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Hatéves kora óta modell, reklámokban szerepelt, majd Donald Sutherlanddel játszott a Nincs menekvés-ben. Rengeteg sorozatszerep (Pimaszok, Bűbájos boszorkák) után 2007-ben végre olyat kapott, ahol huzamosabb időre berendezkedhetett: az Agymenők fiúszereplőinek fejét csavarta el, mint a szomszédba beköltöző pincérlány. A hetedik évadra már részenként 250 ezer dollárt kap, úgyhogy nemcsak csinos, hanem jó parti - jellemző, hogy nem a mi szomszédságunkba cuccolt át. Két éve majdnem amputálták a lábát.

--------------------

6. Kiss Ramóna

Forrás: baratok.hu

Épp tíz éve játssza Szentmihályi Zsófit a Barátok közt-ben, de amúgy is megérdemli, hogy a listánkon szerepeljen. Először túl hisztisnek tartotta a karaktert, az első munkanapján pedig sírva fakadt, amikor le kellett vágatnia a haját - mesélte nemrég az [origo]-nak. Tízévnyi szappanopera után azonban elég nehéz lesz kilépnie a skatulyából.

--------------------

5. Daniella Alonso

Forrás: Jesse Grant / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Tizenöt éve van képernyőn, a listára az idén indult Revolution-nel került fel: ebben a posztapokaliptikus szériában állandó szereplő lett. Ha valakivel, vele szívesen túlélnénk egy világösszeomlást. Korábban a Tuti gimi és a Tiszta szívvel foci nézői is csodálhatták, de több kisebb szerepe is volt még sorozatokban.

--------------------

4. Lauren Cohan

Forrás: Alexandra Wyman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A démonokkal, szellemekkel foglalkozó Odaát-ban is szerepelt hosszan, a Vámpírnaplók-ban is több részben volt látható, és mi mások jönnének a kísértetek és vérszívó kriptaszökevények után, mint zombik? Cohan a ragyogó The Walking Dead-ben kapott fontos szerepet, egyszerre érzelmes, szerelmes és kőkemény, Glenn-nel kedves, de az élőhalottakat úgy aprítja, mint egy rutinos háziasszony a pörkölthöz a hagymát.

--------------------

3. Emily VanCamp

Forrás: Alberto E. Rodriguez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A Testvérek-ben és az Everwood-ban szerepelt hosszan, majd 2011-ben nemcsak, hogy beválogatták a Bosszú című sorozatba, hanem egyenesen főszerepet adtak neki, nagyjából ötven százalékban rajta áll vagy bukik a széria sikere. A sorozat itthon is megy, 2013-ban is képernyőn lesz a kanadai születésű, nagy jéghokirajongó színésznő.

--------------------

2. Sofía Vergara

Forrás: John Shearer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Negyvenéves, de ragyogóan tartja magát a kolumbiai születésű színésznő, aki a jóformán indulása óta abszolút sikeres Egy rém modern család (HBO-n Modern család) egyik főszereplője - nem meglepő módon kolumbiai nőt alakít, imádnivaló, latinos akcentussal. Temperamentumos, lobbanékony asszony, az egykori Al Bundy feleségét hozza, egyértelműen itt a helye a listán. Nem mernénk lehagyni, már csak a rokonság miatt sem.

--------------------

1. Katrina Law

Forrás: Chelsea Lauren / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Mostanában tűnt csak fel igazán, méghozzá a Spartacus sorozatban, ott az övé Mira szerepe - pedig korábban A hős legendájá-ban és a The Resistance című szériában játszott, azelőtt meg epizódszerepei voltak, illetve reklámokban tűnt fel. A történelmi sorozatban egyszerű rabszolganőként kezdi Batiatus villájában, később harcos lesz, nem is csoda, hogy Spartacus beleszeret.

Tavalyi tízes listánk csak olyan színésznőket vonultatott fel, akik 2011-ben bukkantak fel a képernyőn, vagy abban az évben kezdtek új projektbe. Ki maradt le idén? Ön kit szeret nézni a tévében? Írja meg!