Volt ellenfele az X-Faktornak? - Az év legnézettebb műsorai itthon

x-faktor, antal timi
Vágólapra másolva!
2,3 milliós nézettséggel az X-Faktor 2012 legnépszerűbb tévéműsora a magyar tévéknél. Show-ban, tehetségkutatóban az RTL Klub verhetetlen, a Csillag születik végzett a második helyen, de az Eb-döntőt is sokan nézték az M1-en.
Vágólapra másolva!

2012-ben tovább fragmentálódott a hazai tévés piac, száznál is több magyar nyelvű tévécsatorna van, így a nagy kereskedelmi tévéknél már csak álom a 2,5-3 milliós csúcsnézettség, amely pár évvel ezelőtt még néha előfordult. Idén ősszel az X-Faktor volt a mindent vivő Jolly Joker, szombat esténként esélyt sem adott a rivális csatornánknak, rendre kétmillió fölötti számokat szállított a teljes lakosságnál mérve. A tavaszt ugyanakkor a Csillag születik uralta, azaz az RTL Klub akkor is profin építi fel és promózza tehetségkutató show-it, ha nem minden szereplő teljesít magas szinten.

A nézettségben továbbra is gyengélkedő közmédia a sportműsorokkal volt jelen a heti listákon, de az éves összesítésben is ott van a futball Eb-vel és az olimpiával. Az M1-en sokan nézték még a tűzijátékot, és a Forma-1-es futamok is igen korrekt számokat szállítottak.

Az év legnézettebb hírműsorát a TV2 szállította (Tények), vetélkedőben az RTL Klub nyert (1 perc és nyersz). A Barátok közt továbbra is népszerű, az ősszel rajtoló A kód is kiváló nézettséggel ment első adása óta. Siker volt a Házasodna a gazda, úgyhogy folytatás is elképzelhető, a heti sorozatok közül pedig a Cobra 11 a magyarok kedvence.

Kereskedelmi célcsoportban is az X-Faktor tudott nyerni impozáns, közel 55 százalékos közönségaránnyal (a szeptember 22-i adás ért el közel egymillió ötven alatti felnőttet). A reklámozóknak fontos kategóriában második lett a Csillag születik, harmadik a futball Eb döntője, jól ment a Voice, az Alkonyat-filmek, az Aladdin, az 1 perc és nyersz. Befért még a top 10-be a 18-49-es célcsoportban a Barátok közt és a Megasztár is.

2012 - Top 20, teljes lakosság

Forrás: Nielsen közönségmérés

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel
A listán a január 1. és december 26. közt vetített műsorok láthatók
Forrás: Nielsen Közönségmérés