Mi volt a szex előtt?

2013.01.04. 22:30

A Dr. Csont testvérsorozata, az utóbbi évek meghatározó sci-fi szériája, valamint a Szex és New York előzménye a középiskolás Carrie Bradshaw-val is hamarosan érkezik a magyar tévékre. Az Egyesült Államokban eközben amis közösségbe látogathatnak, Kevin Baconnel pedig sorozatgyilkost üldözhetnek a nézők. Januárban itthon és a tengerentúlon is izgalmas sorozatok indulnak, ezekből mutatunk be néhányat.

Cathy! Bajban nagy! (január 5.)

Fura magyar címmel indítja a FEM3 a The Big C című fekete komédiát, amelynek középpontjában egy rákos nő áll - a beteget a háromszoros Oscar-jelölt Laura Linney (Számíthatsz rám, Kinsey - Mindenki másképp csinálja, Apu vad napjai) alakítja. A színésznő egy családanyát játszik, aki megtudja, hogy rákos, de ettől korántsem esik letargiába, inkább megpróbál értelmet adni hátralévő életének, és kalandjaiba a családját is belerángatja.

Csont nélkül (január 7.)

Az RTL Klub január 7-én mutatja be a Dr. Csont hatodik évadjának eddig még nem látott, tizenkilencedik részét, ebben azok a karakterek mutatkoznak be, akikre a Csont nélkül épül. Az ominózus epizód után egyből indul is a spin-off, amely a következő héten már át is veszi anyasorozata helyét a műsorsávban. Az új széria középpontjában Walter Sherman (Geoff Stults) áll, aki képes mindent és mindenkit megtalálni, bármennyire el van rejt(őz)ve. A történet szerint a férfi Booth ügynökkel együtt szolgált Irakban, innen a kapcsolódás a Dr. Csont-hoz.

Fox

V, mint veszélyes (január 7.)

Szintén január 7-én érkezik a Cool TV-re az utóbbi évek meghatározó sci-fi sorozata, amely eredetileg a V címet viseli, a "visitors" szó első betűjére utalva. A történet szerint a Föld nagyvárosai fölött repülő csészealjak jelennek meg, bennük a Látogatókkal, akik ugyanúgy néznek ki, mint az emberek, és látszólag békével érkeztek: fejlett technológiájukat kínálják, cserébe az emberiség erőforrásainak egy részéért. A főszerepben a Lost Julietje, Elizabeth Mitchell látható.

Az utolsó angol úriember (január 7.)

Az HBO online filmtárában már tavaly szeptemberben látható volt Az utolsó angol úriember, most azonban képernyőre is kerül. Az első világháború idején játszódó ötrészes minisorozatot az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Tom Stoppard és Susanna White rendező készítette Ford Madox Ford Parade's End című könyvsorozata nyomán. A szerelmi háromszöget bemutató alkotás férfi főszereplője a Sherlock-ból ismert Benedict Cumberbatch, aki itt Rebecca Hall és Adelaide Clemens karaktere között őrlődik.

Bűnök és szerelmek (január 7.)

A főképp amatőr vagy nem ismert szereplőkkel felvett, életszagúnak szánt, fordulatos szappanopera forgatása hetekkel ezelőtt elkezdődött, az első részt már láttuk előre. A sorozat történetének középpontjában három társaság áll: a Bodzás-klán, melynek tagjai családi vállalkozás címén leginkább piszkos ügyletekkel keresik a napi betevőt; a Kapus család, élén Kapus Tiborral, aki rendőrfőnökként mindent megtesz azért, hogy felszámolja Bodzásék bandáját, valamint néhány nevelőintézetben nevelkedett fiatal, akik miközben kisebb-nagyobb stiklikkel próbálnak érvényesülni, szoros kapcsolatot ápolnak az alvilággal és Kapusékkal is.

Forrás: tv2

Szerelmes Anna (január 2.)

Egy 2008-ban indult német szappan jött a TV2-re a minap, még nagyon az elején vagyunk. "A fiatal és csinos Anna családi éttermükben segít felszolgálni és takarítani, ám eközben komoly fóbiában szenved. Anna csak a hozzá közel állókkal képes normálisan beszélni, idegenek előtt megnémul. Álma, hogy szövegíró legyen egy reklámcégnél, ám amikor végre leadná az önéletrajzát, félénksége miatt nem tud megszólalni, és veszni hagyja a lehetőséget" - ez történt az első részben, úgyhogy nem maradtunk le semmiről.

Szulejmán (január 9.)

Az RTL Klubra újabb török széria érkezik, amely hazájában óriási sikert aratott, már a harmadik évadját is megrendelték. A Szulejmán látványos kosztümös sorozat, amely a címbeli szultán idejében, vagyis az 1500-as években játszódik, de természetesen nemcsak az akkori történelmi eseményekre tér ki, hanem az uralkodó magánéletét is bemutatja. Szulejmánt a Seherezádé-ban Onurként megismert Halit Ergenç alakítja.  

rtlklub.sajtoklub.tv

-------------------------------

Közben az Egyesült Államokban is sor kerül néhány premierre, lássuk az érdekesebbeket:

Deception (január 7.)

A női nyomozókkal operáló krimisorozatok tárházát gazdagítja a Deception, melyet a Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci és a New York-i nyomozók producere, Liz Heldens alkotott meg. A történet szerint egy gazdag családból származó lány meghal drogtúladagolásban, a rendőrségen dolgozó barátnője azonban nem hiszi el a hivatalos verziót. A főszerepet Meagan Good játssza, akit legutóbb a Kaliforgia ötödik évadjában láthattak a tévénézők.

1600 Penn (január 10.)

Az NBC már decemberben bemutatta új vígjátéksorozata pilotját, de a széria csak január 10-től lesz rendszeresen látható. Középpontjában az Egyesült Államok fiktív elnöke (bizonyos Dale Gilchrest) és diszfunkcionális családja áll, amely teljesen felforgatja a Fehér Ház életét. Az elnököt a képernyőn már a Torchwood-ban is látott Bill Pullman, a first ladyt pedig a Dharma és Greg női címszereplője, Jenna Elfman játssza.

Banshee (január 11.)

A Banshee két regényíró, Jonathan Tropper és David Schickler első tévés munkája, az executive producerek között azonban ott van a Sírhant művek és a True Blood - Inni és élni hagyni alkotója, Alan Ball is. A gyártó ráadásul az HBO kistestvére, a Cinemax, így a produkció mindenképpen ígéretes. A történet egy amisok lakta kisvárosban játszódik, főszereplője egy harcművészetekben jártas volt fegyenc, aki a meggyilkolt seriff helyébe lép.

The Carrie Diaries / Carrie naplója (január 14.)

Többször cikkeztünk már a Szex és New York előzménysorozatáról, amely Carrie Bradshaw középiskolás éveit mutatja be, A pletykafészek és a Narancsvidék producerpárosa, Josh Schwartz és Stephanie Savage közreműködésével. A főszerepet AnnaSophia Robb (a képen) kapta, akit fiatal kora ellenére számos produkcióban (Híd Terabithia földjére, Hipervándor, Charlie és a csokigyár) láthatott már a közönség. A szériát a magyar nézők is hamarosan - vélhetően tavasszal - láthatják, a Viasat3 vette meg.

Forrás: Mike Coppola / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Continuum (január 14.)

Kanadai sci-fi sorozat, melynek első évadja már 2012-ben lement, az Egyesült Államokban azonban csak idén januárban debütál. A kanadaiaknak mindenesetre bejött a történet, tavasszal ott már a második szezon indul. A Continuum lázadók egy csoportját mutatja be, akik 2077-ből utaznak vissza 2012 Vancouverébe, ott gyűlik meg velük a baja egy helyi nyomozónak, akit a Gyilkos elmék-ben is látott Rachel Nichols játszik. 

Real Husbands of Hollywood (január 15.)

A Real Housewives című realitysorozat nyomán készült improvizatív komédia, amely öt hollywoodi férj mindennapjait mutatja be, a tengerentúlon viszonylag ismert komikusokkal. A Boris Kodjoe, Duane Martin, J. B. Smoove, Nick Cannon és Robin Thicke által alakított törzsgárda mellett alkalmilag olyan nagyágyúk is feltűnnek, mint Ed O'Neill (Al Bundy egykori megformálója), Jay Leno vagy éppen a kosaras Shaquille O'Neal.

The Following (január 21.)

Kevin Bacon (a képen) a húzónév a sorozatban, amely egy darabig Mastermind munkacímen futott: a színészt olyan filmekben láthattuk, mint a Veszélyes vizeken, az Apollo 13 vagy a Sleepers - Pokoli lecke. A The Following-ban FBI-ügynököt alakít, aki egy ördögi sorozatgyilkos (James Purefoy) nyomába ered. A széria ötletgazdája Kevin Williamson, aki korábban olyan szériákban dolgozott, mint a Vámpírnaplók vagy a Dawson és a haverok.

Forrás: AFP/Getty Images/Stephen Lovekin

The Americans (január 30.)

Hidegháborús időszakban, a nyolcvanas években játszódik az FX új sorozata, melynek középpontjában két orosz kém áll, akik amerikainak adják ki magukat. A házaspárt játszó KGB-ügynökökről még gyerekeik sem sejtik az igazat, így a kémhistória mellett bizonyára vaskos magánéleti szálat is kapunk. A főszerepekben a Felicity egykori címszereplője, Keri Russell és a Testvérek színésze, Matthew Rhys láthatók.

Do No Harm (január 31.)

A Dr. Jekyll és Mr. Hyde új feldolgozása, ahol egy sikeres idegsebész felett veszi át a hatalmat sötét énje. A doki egy szer segítségével jó ideig kordában tartotta másik személyiségét, így az egyre dühösebben tör fel, veszélyeztetve a karrierjét és a családi életét is. A főszerepet a Ments meg!-ben is látott Steven Pasquale játssza, a széria alkotója David Schulner (Mondd, hogy szeretsz!, A királyság, Az esemény).