Megmentették a halovány ikreket, négyen kiestek

voice
Vágólapra másolva!
A Voice harmadik élő show-jában fellépett mind a tizenhat énekes: Mező volt a legkritikusabb, a fulladozó Caramel szétköhögött egy értékelést, Somló szóviccekkel próbálkozott, a táncosnők pedig nem mutogatták meztelen keblüket, noha a Blikk ezzel kecsegtette az olvasóit. Kiesett Torzsa Gabi, Czerovszky Heni, Quan és Bűdi Szilárd, az ikreket megmentették felkészítőik, noha egyáltalán nem voltak meggyőzőek.
Vágólapra másolva!

Czerovszky Heni kezdte az estét, Madonna Vogue című számával, fehér alapon fekete, Vogue-feliratú ruhában vonagló táncosokkal, akik távolról épp úgy néztek ki, mint a 101 kiskutya hősei. Somló szerint önmagával van harcban az énekesnő, Mező pedig nem dicsérte túlzottan: "Amitől rettegtem, bekövetkezett, majdnem elestél, de a vokálszerepből sikerült kicsit kiesned" - mondta. A vietnami Quan jött, a Next To Me című számmal, amely alatt 15 nő mászott a színpadra a nézők közül, aligha spontán: Caramel szerint komoly jelenléte van, szép jövő áll előtte. Schrott Pétert újabb rockos fellépése után a zsűri dicsérte, Malek Andrea szerint csillag születik épp, amire a műsorvezető pajkosan figyelmeztette, hogy az egy másik műsor.

Ilyen bensőséges hangulatban élcelődtek a mesterek egymással és Szabó Kimmellel, félő volt, hogy kritika nem is lesz egész este. Egy Beyoncé-dallal jött Berkes Olivér, Somló szerint "nyugodt rémület" volt az arcán, amúgy ő érték és nívó, Caramel pedig azon filozofált, hogy ha valaki macsó akar lenni, az ne mondja ki, hogy macsó. Ő legalább picit odapiszkált, mondván, énekelt már jobban. Nika következett, és mivel korábban az érzelmet hiányolták belőle, előre lehetett sejteni, hogy őrületesen emocionális, könnyekig megható lassúval próbálkozik majd. Ez is történt, Balázs Fecó Maradj velem! című dalát adta elő zongora- és hegedűkísérettel, Malek Andrea finomnak és törékenynek látta, Mező szerint pedig ő maga a Hang a műsorban.

Forrás: tv2
Forrás: tv2

Profi műsorral jött Bűdi Szilárd, a You Can Leave Your Hat on-nal, Joe Cocker dalát vélhetően előadta már pár tucatszor zenei karrierje alatt, sokat nem kockáztatott. Bár a bulvár péntek reggel azzal fenyegetett, hogy a táncosnők meztelen kebellel rohangálnak majd a 12-es karika fölött, de természetesen ilyen nem történt. "Pont annyira voltál ripacs, pont annyira voltál szexi, amennyit megkövetel ez a dal" - összegezte Mező, majd Schwartz Dávidot, illetve mesterét osztotta ki, mivel szerinte érthetetlen módon dívának öltözött, és Boy George-os sálat kanyarított a nyakába. Valójában a stylist halászta elő a ruhadarabot: Lakatos Márk a korábbi Megasztár-okban is ismert volt arról, hogy odadobott hanyagul egy kendőt vagy sálat az adott delikvensre, lehetett tél vagy nyár, nő vagy férfi.

Egy Dido-slágerrel Husnullina Regina volt a színen, szép volt, és egyszerű fehér felsőben és farmerban: minden fakszni, háttértáncosok és show nélkül állt ki, illetve ült ki a színpadra, bokamagasságban úszó kis füstbe, mintha felhők fölött énekelne. "Volt benne valami naturál és bio" - vélte Somló. Eztán Henderson Dávid volt soron (nem meglepő módon kendővel a nyakában), Caramel majdnem megfulladt az értékelés közben, hosszan köhögött, Somló pedig zavaros fejtegetésbe fogott arról, hogy az előző show-ban, amikor Henderson repült (fellógatva), akkor úgy ment haza, hogy végig Nils Holgersson járt a fejében.

Weisz Viktort Voice Viktornak nevezte Somló, a fiú egy dinamikus produkcióval, a Little Richard énekel-lel volt színpadon: az Illés-dal is pörgős, a fellépésben is bőven volt energia. Szécsi Böbe klipje előtt elkavart valamit a TV2, vagy csak poénnak szánták, hogy összetévesztik az ikreket, mindenestre ez a furcsa intermezzo nem jött jól az ikerpáros első fellépőjének, mert a Rihanna-dalban többször hamis volt, és riadt arcán látszott is, hogy ezzel tisztában van. Caramel úgy vélte, hogy nem ez az ő zenei világa, de dicsérte, akárcsak Mező - nem hisszük el, hogy nem hallották a bizonytalan rezegtetéseket, nem adekvát hangfekvést.

Forrás: tv2
Forrás: tv2

Szécsi Sacinak kellett volna megmentenie a család becsületét ezen az estén, de a Hair-ből előadott Aquarius során nem ért el semmiféle varázst, óvatos és erőtlen volt hippiszerelésében: az ikrek jobban eladhatóak a médiának, mint amennyire jók hangban. "Nem lehet faarccal énekelni, nem maradhatsz távol" - vélte Malek Andrea, Somló pedig azzal védte, hogy nem élt a hippikorszak alatt, nem élhette át ezt a számot. Tetszett volna Lady Gagát választani, sehol nem volt előírva, hogy ötven évvel ezelőtti dalt kell egy kislánynak adni.

"Nagyon sokan énekelték, de te olyan voltál benne, mint egy tökéletes prizma" - dicsérte Caramel Pál Dénest, aki a Most múlik pontosan-nal volt színpadon. "Ezt a dalt mindenki, még Varga Lajosné is elénekelte a szolnoki majálison, nagyon nehéz ebben a dalban újat mutatni, de neked sikerült" - vélte Mező. Torzsa Gabi A tranzisztorkor hajnalán című Hungária-dallal volt színpadon, jól nézett ki, jól énekelt, de nyilván nem nyer majd a végén, mivel az ilyen jellegű tehetségkutatókban rendre nők szavaznak - férfiakra. Szolid dicséretet zsebelt be a mesterekről, akik Gájer Bálintra tartalékolhattak, mert ő egy Oasis-számot adott elő szvingben, és úgy éltették, mintha az öröklét szérumát fedezte volna fel, a világbéke megteremtése és parádés bendzsózás mellett. Ugyancsak kényeztették Nádor Dávidot, aki George Michael számával, a Freedom-mal volt színpadon.

A kiesők

Malek Andrea csapatában zárták le először a szavazást, este 11 előtt valamivel: ketten mentek tovább vígan, Schrott Pétert vitte tovább a szerintünk sokkal jobb Torzsa Gabi ellenében, annak ellenére, hogy ebben az országban minden nagyobb településen találni olyat, aki úgy énekel rockot, mint Schrott. Az egyetlen női mester elintézte, hogy már csak három férfi énekese maradjon.

Czerovszky Heni kényszerült jó képet vágni valamivel később, mert Szécsi Sacival maradt a színpadon Somló csapatából. Az LGT zenésze úgy gondolta, hogy előbbit hagyja hátra, és a hippis cuccban izguló tinilánnyal megy a következő élő műsorba. A vokalistából előlépett szőke legalább bejutott a legjobb 16-ba, talán ez elég lesz néhány jobban fizető haknihoz, céges bulihoz.

Forrás: tv2
Forrás: tv2

Mező csapatából Bűdi Szilárd esett ki. "Várnak a zenekaraim, jól éreztem magam, ez egy jó műsor" - dicsérte a show-t a kihullott énekes, aki Szécsi Böbével ácsorgott a színpadon, miután két társukat megmentették a nézői voksok. Állítólag előfordult, hogy csak nyolc szavazat volt két énekes közt az este során, de rutinosan nem mondták el, egy csapatban vannak-e egyáltalán (a formátum miatt lehet, hogy valaki kevesebb vokssal biztosan továbbjut, egy másik versenyző, aki másik csapatban van, több szavazattal is mestere elé kerül, majd kipottyan).

"Itt ülök ebben a székben, ti pedig ott álltok" - állapította meg zseniálisan Caramel, amikor értékelnie kellett, majd jelezte, hogy horror neki, hogy Gájer Bálint és Quan között kell választani, de végül előbbit tartotta meg. A volt megasztárosnál eleve már csak négy fiú volt, most maradt három, de így is jóval kevesebb a lány a show-ban. "Teljesen nagyon boldog vagyok" - makogta zavartan a vietnami fiú távozása előtt.

A Voice jövő pénteken 12 énekessel megy tovább.

Mit gondol a műsorról? Kit tartott volna benn? Írja meg nekünk!