Pénzügyi vita miatt tűnt el még 25 ezer háztartásból az Eurosport

Vágólapra másolva!
Az Eurosport a Hello HD kínálatából is eltűnt: a sporttévé szerint a kábeltársaság tetemes összeggel tartozik, a szolgáltató szerint azonban többet számlázna az Eurosport, mint amennyi a tényleges előfizetői számok alapján indokolt lenne - tudta meg az [origo].
Vágólapra másolva!

"A Hello HD kábelszolgáltató tetemes összeggel tartozik az Eurosportnak, ezért került kikapcsolásra" - írta az Eurosport az [origo] egy munkatársának érdeklődésére. A kábelszolgáltatót is megkérdeztük, Sándor Barbara marketingvezető pedig elmondta, hogy a felek között vita van az Eurosportnak fizetendő díjakkal kapcsolatban. "Mi úgy látjuk, hogy a Hello HD-nak számlázott díjak lényegesen meghaladják azt az összeget, amely a tényleges előfizetői számok alapján indokolt lenne. A Hello HD kínálatában egyébként az összes jelentősebb magyarországi terjesztésű sportcsatorna megtalálható. Cégünk reméli azonban, hogy a közeljövőben sikerül megállapodnia a Eurosporttal is" -nyilatkozta az [origo]-nak.

A Hello HD-nak közel 42 ezer háztartással van szerződése, a szolgáltatón keresztül az Eurosport SD (1-2) csatornák mintegy 25 ezer háztartásban voltak elérhetőek. Az Eurosport HD közel 1200, az Eurosport 2 HD nagyjából 500 háztartásban volt elérhető.

2013. január 1-től a PR-Telecom Zrt. hálózatain is megszűnt az Eurosport és Eurosport 2 csatornák továbbítása, így azok a jövőben nem elérhetőek a PR-Telekom Zrt. előfizetői számára sem. "Az Eurosport cégcsoport minden tőle telhetőt megtett, hogy a megújítsa a szolgáltatási szerződést a PR-Telecom Zrt-vel, de a tárgyalások eredmény nélkül zárultak. Az operátor anyagi okokra hivatkozva nem hosszabbította meg az együttműködést" - közölte ezzel kapcsolatban a sporttévé.

Az Eurosport az analóg Vidanetes háztartásokban sem látható, de a Vidanet digitális kínlatában továbbra is ott van.