Vágó István két csatornán tér vissza

Vágó István a Story4 csatorna ÁtVágó című kvízműsorában
Vágólapra másolva!
A Story4-en folytatódik az Átvágó, kisebb-nagyobb változtatásokkal, a Fix TV-n pedig az ezoterikus tanoknak, a mágusoknak üzen hadat. Az [origo]-nak elmondta, hogy az Átvágó nem az a műsor, amit éveken át próbált megszerettetni az RTL Klub és a TV2 vezetőivel, az inkább emlékeztetett A kód-ra. A kormányváltás óta nem merik céges bulikba hívni, előtte heti több haknija is volt: vetélkedőket vezetett a munkahelyi kollektíváknak.
Vágólapra másolva!

A Fix TV-n indít műsort Vágó István hamarosan, a címe Szkeptikus vagyok. "Továbbra is fellépek a csalók, szélhámosok ellen, Nem tudjuk még, milyen gyakran jelentkezik majd. Kis tévé, kis stúdióval: két, maximum háromszemélyes játék ez, felvételeket elemzek, internetes honlapokat vizsgálok meg. Január 21-én indul, az első vendéggel azt az összeesküvés-elméletet cincáljuk szét, miszerint ha felézünk az égre, látjuk, hogy a repülők csíkot húznak maguk után, de valójában a háttérhatalom, sokak szerint a zsidó világhatalom úgy döntött, hogy túl sokan vagyunk, és így mérgeznek minket fentről. Ez a 'chemtrail', tiszta bolondság. Be fog jönni az egyik legtekintélyesebb magyar berepülőpilóta, beszélünk arról, mi ez a világhiszti. A második adásban a kristályterápia, ennek állítólagos gyógyító hatásai lesznek terítéken. Nem én vagyok a műsorvezető, és nem közszolgálati pártatlansággal evickélünk majd a témában, ígérem" - mondta az [origo]-nak.

Forrás: story4.sajtoklub.tv

Folytatódik az Átvágó a Story4-en, új részekkel. "Igazából az a vetélkedő, amit én régebben terveztem, az egy másik műsor. Én nem ezzel házaltam az RTL-nél és a TV2-nél, ezt új kollégáimmal direkt a Story4-re találtuk ki. Az a bizonyos másik egy labirintus-szerű játék volt (Labirintus is lett volna a címe), ami nagyon hasonlít a most az RTL-en futó A Kód-hoz. Sokkal korábban találtam ki, mint az angolok ezt, bár az én verziómban a feladványok jelölik ki az utat, a memória kevésbé játszik szerepet, és a visszautat én abban máshogy oldottam meg. De annak nagyon drága lenne a díszlete, még az Átvágóénál is drágább, úgyhogy én már letettem arról, hogy valaha lesz belőle valami" - vélekedett.

A Kód-ot jó műsornak tartja. "Mint mondtam, egy régi ötletem félig megvalósulva, persze, hogy tetszik. Balázsról én már minden jót elmondtam, ő egy rendkívül tehetséges fiatalember, aki mást tud, másban jó, mint én. Valójában soha nem bíráltam műsorvezetői kvalitásait, bármit ír is a sajtó. A Maradj talpon! is tetszett, Gundel nagyon jól csinálta, a játék sikerében oroszlánrésze van. Az is egy abszolút mechanikus vetélkedő, és ez a műfaj nehézsége: miközben minden epizód egyforma, különbözőnek is kell lennie, és ez már a műsorvezetőn múlik. Gundel kifejezetten szórakoztató dolgokat mond, és szórakoztatóan is mondja" - elemezte a vetélkedőkkel befutott Vágó a szakmát.

Forrás: Story4, Sárközy Mariann

Vágó kérdésünkre elmondta, hogy 2010-ig minden héten volt több haknija, de meghívni ma már senki sem meri, így nélküle mennek a vállalati bulik, az önkormányzati szervezésű műsorok. "Higgye el, nem panaszként mondom - hiszen nem vagyok már rászorulva ilyesmire - de nyilván politikai kiállásom érdekes következménye, hogy a kormányváltás óta két helyre hívtak összesen, pedig ilyenkor vállalati, céges vetélkedők vezetése a dolgom, nem politizálok. Csak hát kár három és fél évtized tapasztalatait sutba dobni - például azt, hogy nem tévés vetélkedőket csinál ilyenkor az ember, mert száz emberrel mást kell játszani, mint eggyel. Én azt szeretem, ha ilyen alkalmakkor mindenkit be tudok vonni a játékba. A Legyen ön is milliomos!-ban például egy ember játszik csak, az nyilván nem céges bulira való" - jelezte.