Visszatér a Vészhelyzet dokija és az öreg Bud Spencer

bud spencer
Vágólapra másolva!
Íjjal küzdő szuperhős, nyugdíjas Bud Spencer és két agyondíjazott sorozat érkezik a magyar tévék valamelyikére, az Egyesült Államokban pedig a Vészhelyzet Greene dokija és A szökés pszichopatája is visszatér a képernyőre. Februárban itthon és a tengerentúlon is indulnak izgalmas szériák, ezekből mutatunk be párat.
Vágólapra másolva!

A zöld íjász (február 1., RTL Klub)

A képregényen alapuló történet középpontjában egy dúsgazdag playboy, Oliver Queen (Steve Arnell) áll, aki apjával együtt hajótörést szenved. Az apa meghal, a fiú azonban egy lakatlan szigetre kerül, ahol kénytelen megtanulni jól bánni az íjjal. Amikor öt év után visszatér a civilizációba, a rosszfiúk ellen használja a fegyvert: városa összes gazemberét, korrupt vezetőjét megfenyegeti, és ha ellenállnak, akár meg is öli őket.

Forrás: CW

Simlisek (február 2., SuperTV2)

A sorozatrajongók valószínűleg inkább az eredeti címén, Breaking In-ként ismerik. Igazi geekszéria egy csapat hackerről és egyéb technikai zseniről, akik megbízásból törik fel különböző cégek biztonsági rendszerét. Főnöküket Christian Slater játssza, aki már A nevem Earl, illetve az Office egy-egy epizódjában is megmutatta komikus oldalát; az alkotók Adam F. Goldberg (Kakukktojás) és Seth Gordon (Förtelmes főnökök).

Hogyan legyünk szobatiszták (február 2., SuperTV2)

Nem nevelési tanácsadó műsor indul, csupán a How To Be a Gentleman című szitkom kapott kissé szerencsétlen magyar címet. Középpontjában egy etikettről író publicista, Andrew Carlson áll, aki azt a feladatot kapja főnökétől, hogy tegye modernebbé és szexisebbé a rovatát - neki azonban fogalma sincs, miként kezdjen hozzá ehhez, így felkeresi egykori középiskolai cimboráját, a jóval vagányabb Bertöt.

Downton Abbey (február 10., Story4)

Két Golden Globe-bal és kilenc Emmy-díjjal - valamint világszerte nagy rajongótáborral - büszkélkedhet ez a kosztümös brit sorozat, amely az arisztokrata Crawley család és szolgálói életét mutatja be. A háttérben felvonulnak a huszadik század első felének jelentősebb történelmi mozzanatai is: a nyitó jelenetek a Titanic elsüllyedése utáni napon játszódnak, az első évad pedig az első világháború kitörésével ér véget.

Forrás: Story4

Annika Bengtzon - A bűn nyomában (február 10., AXN Crime)

Újabb skandináv krimisorozat a Wallander alkotóitól, Liza Marklund harminc nyelvre - köztük magyarra is - lefordított regényei nyomán. A sorozat főhőse a címbeli Annika Bengtzon bűnügyi tudósító, aki a legveszélyesebb helyzetektől sem riad vissza. Egy nap döbbenten értesül arról, hogy a legjobb barátnőjét, Anne-t egy neves médiaszemélyiség meggyilkolásával vádolják, így a két nő együtt ered az igazi gyilkos nyomába, hogy tisztára mossa Anne nevét.

Last Resort - A belső ellenség (február 10., Pro4)

Újabb férfias akciósorozat a Kemény zsaruk alkotójától, Shawn Ryantől, amelyben egy csapat haditengerész küzd az igazáért. Egy tengeralattjáró legénysége megtagadja a parancsot, hogy kilőjön egy nukleáris rakétát, majd a haditörvényszék elől egy NATO-bázisra menekül, ahol kikiáltja a világ legkisebb atomhatalmát. A főszerepet Andre Braugher alakítja, akit a Különleges ügyosztály és a Doktor House több epizódjában is láthattunk.

Homeland - A belső ellenség (február 18., RTL II)

Öt Golden Globe-bal és hat Emmy-díjjal jutalmazott sorozat, Claire Danesszel és Damian Lewisszal a főszerepben. Lewis egy Irakban szolgált, fogságba is esett amerikai katonát játszik, aki nyolc év után térhet vissza az Egyesült Államokba, de nem számíthat túl sok jóra. A felesége már új párt talált magának, a gyerekei alig emlékeznek rá, egy rögeszmés CIA-s (Danes) pedig árulással vádolja. A 24-et is jegyző Alex Ganza és Howard Gordon munkája.

Forrás: [origo]

Nincs kettő séf nélkül (február 23., RTL II)

A cím nem véletlenül utal a Nincs kettő négy nélkül-re, hisz Bud Spencer sorozatáról van szó, amelyet 2010-ben forgatott. A történet Olaszországban, a Nápolyi-öbölben található Ischia szigetén játszódik, ahol a Spencer által alakított nyugdíjas zsaru, Carlo egy éttermet vezet. Itt csupa elítéltet alkalmaz, elvileg azért, hogy segítsen nekik jó útra térni - keresztfiának, a sziget rendőrfőnökének azonban így is akad dolga bőven.

-------------------------------

Közben az Egyesült Államokban is sor kerül néhány premierre, lássuk az érdekesebbeket:

Monday Mornings (február 4.)

Az Ally McBeal és az Ügyvédek alkotója, David E. Kelley sorozata egy portlandi kórházról, ahol az orvosoknak a szakmai kihívások mellett nap mint nap saját érzelmeikkel is szembe kell nézniük. Jelentős színészek is megjelennek, a Pókember 2 főgonoszát vagy épp a Frida Diego Riveráját alakító Alfred Molina mellett például Ving Rhames, akit a Ponyvaregény Marsellus Wallace-aként és a fekete Kojakként egyaránt ismerhet a közönség.

Zero Hour (február 14.)

A sorozatot az a Paul Scheuring készíti, akinek A szökés-t is köszönhetik a nézők, a Vészhelyzet Greene dokija, Anthony Edwards (a képen) pedig a kórházi sorozat óta először látható tévés szerepben. Az általa játszott Hank Foley egy magazin szerkesztője, aki mindig a realitás talaján marad, és mindent józan ésszel akar megérteni - nehezen fogja fel viszont azt a világméretű összeesküvést, amelybe a felesége elrablása révén keveredik bele.

Forrás: AFP

Cult (február 19.)

Thrillersorozat egy Jeff nevű bloggerről és egy Skye nevű produkciós asszisztensről, akik közösen próbálnak felgöngyölíteni pár bűntényt - amelyeket Skye televíziós sorozata, a Cult inspirált. Jeffet a Vámpírnaplók-ban is látott Matt Davis játssza, de feltűnik A szökés talán legmarkánsabb karakterét, a Zsebest alakító Robert Knepper is.

Golden Boy (február 26.)

A címbeli szerencsefia New York legfiatalabb rendőrparancsnoka, aki huszonhat évesen még egyszerű járőr volt, harmincnégy éves korára azonban már felküzdötte magát a ranglétra tetejére - más kérdés persze, hogy milyen áron. Történetét egy parancsnokként adott interjúból ismerhetjük meg, a Bedlam-ből ismert Theo James alakításában.