A Super Bowl miatt maradt el a kínzás

Vágólapra másolva!
Az itthon Sherlock és Watson címen futó Elementary került adásba az USA-ban a Super Bowl után, de a csatorna változtatott a részek sorrendjén.
Vágólapra másolva!

A Super Bowl hihetetlenül erős nézettsége nem csak a sporteseményt közvetítő csatornának hoz jó számokat egy estére, hanem remek lehetőség egy kiválasztott sorozatnak is, hogy megörököljön 20-30 millió tévézőt, akik a meccs után nem kapcsolnak el. A tévéknél hosszú tervezgetés előzi meg a döntést, nem mindegy, mely szériájuknak adnak egy nagy löketet, és az mely résszel kerül adásba. (1996-ban a Jóbarátok 53 millió nézőt marasztalt a csatornán, ez azóta is rekord).

Forrás: cbs.com

2013-ban az Elementary kapta meg a nagy esélyt, az itthon Sherlock és Watson címen futó széria ment a Super Bowl után, de a CBS nem szerette volna, ha durva epizód kerül adásba. Eredetileg egy olyan rész jött volna, ahol a detektív hosszan kínoz, kis híján meg is öl egy brit gyilkost, mivel úgy sejti, hogy az ölte meg volt szerelmét, Irene Adlert. Egy különlegesen magasa nézettséget ígérő időpontba viszont praktikus olyan epizódot tenni, amellyel új nézőket lehet toborozni, amely nem reflektál erősen múltbéli eseményekre, így inkább egy olyat választottak, ahol Holmes és társa egy intelligens, rafináltbűnöző nyomába ered New Yorkban. Az adott epizód gonosza Terry Kinney lett, akit már láthattunk az Oz-ban, A mentalistá-ban vagy a 22-es körzet-ben is.