Tizenegy éve távozott botrányosan az RTL Klubtól Liptai

liptai claudia
Vágólapra másolva!
Egy Grease-előadással ünnepel vasárnap Liptai, aki úgy emlékszik, tíz éve váltott csatornát. Valójában tizenegy éve ment át a TV2-höz, 2002 őszén már az első - BB Évis, Renátós - Big Brohter-t vezette, kapott saját talkshow-t. Be perelte is az RTL Klub.
Vágólapra másolva!

"Jubilálok több szempontból. Tíz évvel ezelőtt jöttem a TV2-höz pont így, februárban, de nem szabad öregednem tíz évet, azaz annyit, amennyit itt eltöltöttem!" - nyilatkozta az Aktív-nak Liptai, kis csúsztatással, hiszen valójában tizenegy éve van a csatornánál. Akkori átigazolása az egyik első, nagyobb publicitást kapott személycsere volt a két nagy kereskedelmi tévé között. Azóta számos esetben ment át valaki épp a konkurenciához, néha úgy, hogy elvileg szerződés kötötte korábbi munkaadójához - sok per is lett ezekből.

Liptai a Csíííz! és a Találkozások egykori műsorvezetője volt, majd elhanyagolva érezte magát az RTL-nél, átszerződött a jobb ajánlatokkal előrukkoló TV2-höz, ahol a róla elnevezett show házigazdája lett. Az RTL Klub azonnal perelt, a műsorvezetéstől való eltiltását kérte arra hivatkozva, hogy a tévés a kereskedelmi adóval kötött szerződéseinek tiltó rendelkezései ellenére, a tilalmi időszak lejárta előtt, az RTL Klub engedélye nélkül vezetett műsort a konkurens csatornán. A felperes azt is kérte, hogy Liptai Claudia és cége fizessen közel 5 millió forint kártérítést a szerződésszegéssel okozott károkért.

Forrás: tv2

A Budai Központi Kerületi Bíróság végül 2003 június18-án hirdette ki elsőfokú ítéletét az RTL Klub által Liptai Claudia és cége ellen indított perben: a döntés szerint Liptai nem szegett szerződést, ezért a bíróság az RTL Klub alaptalannak bizonyult kereseti kérelmeit elutasította, és a társaságot több százezer forint perköltség megfizetésére kötelezte (az RTL fellebbezett).

Liptai A Nagy Duett műsorvezetőjeként tér vissza, ezúttal a SuperTV2-re, ahol az első adásban Till Attilával duettezik: a Grease-t nézte ki, mert szerinte műsorvezető-társa jó lenne Travoltaként. "Én voltam az ötletgazda. Játszottam a színpadon a Grease-t, gondolkodtam a táncon is, de maradtam az éneknél" - kommentálta.

Nézzen tíz évvel ezelőtti Claudia show-t itt: