Ingerülten üzenget egymásnak R. Kárpáti Péter és Németh Kristóf

Vágólapra másolva!
R. Kárpáti Péter nyílt levelet írt Németh Kristófnak a Bors pénteki cikkére reagálva.
Vágólapra másolva!

Nem került jó barátságba a Barátok közt forgatásai során R. Kárpáti Péter és Németh Kristóf. Utóbbi a napokban jelezte, rossz véleménnyel van arról, hogy volt kollégája, az egykori Berényi Andrást alakító színész Szőke Zoltánnal diszkókban lép fel. A Játékszín igazgatója hozzátette, hogy a Barátok közt-ből kiírt színészt nem alkalmazná színházában.

R. Kárpáti a lapnak küldte el volt munkatársának szánt levelét: "Kedves Kristóf! Először köszönöm, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, The Cartel címmel futó működésünket megkülönböztetett figyelemmel kíséred. Másodszor nagyon sajnálom, hogy eddig nem adódott alkalom, hogy színpadi működésemről is némi képet alkothass, ezért szeretettel meghívlak Csurka: Az idő vasfoga című előadásra, amelyben Darvas Iván egykori szerepében álltam ismét színpadra. Ha megtiszteled jelenléteddel az előadást, egészen biztos, hogy szakmaiságomról nyilvánított véleményed kevésbé lesz hiteltelen. Végezetül - mint idősebbtől - egy apró tanács: nem érdemes citálni, ki mivel keresi a kenyerét, s milyen úton jutott adott pozíciókba. Nem elegáns. Közelgő premieredhez sok sikert kívánva: R. Kárpáti Péter."

Az [origo] tévérovata mindkét színésszel készített interjút, az R. Kárpátival készült cikket itt találja, Német Kristóf pedig itt vall a múltról.