Két perc Kiszel Tünde nélkül

Vágólapra másolva!
Talán fennállása első sztármagazinját indította el a Viasat3 a hétvégén: kellemes felszínesség mellett belegyömöszölt minél több celebet, így nem lóg ki a többi közül, viszont a későbbiekben alkalmas lesz promózni a saját gyártású műsorokat.
Vágólapra másolva!

A nagyobb tévék magazinműsorai részben arra is jók, hogy a csatornák saját sztárjait futtassák, még ismertebbé tegyék, hogy reklámozzák az ott futó nagyobb költségvetésű produkciókat: nem véletlen, hogy szinte alig van Fókusz Csobot Adél nélkül, az Aktív pedig rendre a Voice-szal foglakozott korábban. A főbb hírműsorokból kimaradt, de fontosabb sztorik is ezekbe a műsorokba kerülnek, bár az RTL Klub esti Híradó-ja is mutatott már a komoly hírek után celeket hólapátolás és sopánkodás közben.

Mivel a Viasat3 eddig sikeresen elkerülte, hogy sok százmilliós éves költségvetésű hírműsort kelljen indítania (többek közt azzal, hogy kicsúszott a magyar médiahatóság alól), felmerül a kérdés, hogy mi szükség van a hírműsorok készítését eddig ügyesen kicselező csatornán egy sztármagazinra - illetve, hogy tudja, vagy akarja-e használni a nagyobb csatornák arcait.

A Viasat3 ilyesmit még nemigen csinált, és a sztáros próbálkozások sem mindig sültek el jól. Egykor jóformán nézhetetlennek bizonyult, és szerencsére elég hamar kimúlt a magyart erős akcentussal beszélő, francia Cookyval felvett sztárkvíz, amelyben minden második kérdés Bochkor Gáborra vonatkozott: a nézőnek az a rettentő nyomasztó képzete támadt, hogy csak akkor tudna nyerni bármit a műsorban, ha tudná, mi a rádiós műsorvezető kedvenc levese vagy autómárkája, ami valójában felettébb lényegtelen információ, haszontalan tudás a valódi életben.

Az első adás előtt kérdés volt, hogy mit fog promózni bőszen a csatorna, ha nem indultak még el a 2013-as műsorai, illetve kölcsönkapja-e az RTL Klub és a TV2 arcait pár snitt erejéig - ugyanis ezek nagy része hosszabb távon le van szerződve a csatornával, és csak engedéllyel tűnhet fel egy rivális kereskedelmi tévén. A főbb sztárokat persze nem kapta meg, talán nem is akarta, de így is annyi celebet gyömöszölt a 23 perces Sztárkoktél-ba, amennyit csak lehetett.

Az első rész során kiderült, hogy lehet készíteni sztármagazint akkor is, ha az ötven legismertebb magyar celebből úgy harminc nem mutatható. Tétje nem sok, mélyebb témákat a műsor jellege miatt nem is várhat a tévéző tőle, így a Sztárkoktél kellemesen semmilyen. A színes hetilapok és a bulvárnapilapok olvasói biztos elnézik a kis riportokat, a celebbulit (a műsor amúgy szűk két percet bírt ki Kiszel Tünde nélkül, a harmadik percen már a naptárát népszerűsítette), Dukai Reginát, a volt megasztáros Hient (akinek már jó ideje lejárt a TV2-es hűségnyilatkozata), netán Barbeet, vagy Polgár Krisztát, aki babát vár. Míg az RTL Klub a VV-sorozatok realityszereplőit veti be, ha épp nincs jobb ötlet, addig a Viasat3 logikusan visszanyúl az Éden Hotel-hez, így bedobott két lányt is, hogy csapoljanak sört egy meghitt bárban.

"Köszönöm a lehetőséget, inkább visszamegyek az egyetemre" - közölte Éden Alexa a kis riport végén és a néző is így lehet ezzel: köszöni a kétségkívül új, de nem túl eredeti sztármagazint, és bízik benne, hogy a folytatásban több izgalom lesz benne.