101 milliót is elvittek már A 40 milliós játszmában

40 milliós játszma
Vágólapra másolva!
Márciusban A 40 milliós játszma váltja a TV2-n a Bűnök és szerelmek című sorozatot. A formátumot több tucat ország tévétársasága már megvette: hol, mennyit osztottak már ki?
Vágólapra másolva!

A Money Drop itthon A 40 milliós játszma címen fut, de ettől függetlenül voltak már országok, ahol ennél nagyobb nyereményeket is kiosztottak már. Az Egyesült Királyságban például egymillió font a legnagyobb összeg, amit elvileg elvihet valaki, de 300 ezret sikerült eddig - mondjuk a győztes nem sokat bánkódott ezen, mert ez is bő 101 millió forintnak felel meg. Egy évaddal később is volt egy nagyobb összeg, amit játékos elvitt, az 275 ezer fonttal gazdagodott.

A formátum több tucat országban került a képernyőre: Oroszországban 7,5 millió, Izraelben bő 18 millió, Törökországban 31 millió forintnak megfelelő összeget vitt haza a legjobban felkészült, legügyesebben taktikázó, pakolgató nyertes. Lengyelországban sikeres a műsor, ott az első évadban bő 21 millió forintnak megfelelő zlotyit nyert valaki, az utána következő évadokban ekkora szerencséje már nem volt senkinek. Az USA-ban egymillió dollár volt a főnyeremény, senki nem vitt haza ekkora összeget, de a 300 ezres nyertes páros nem szomorkodott hosszan 2011 januárjában.

Forrás: [origo]

A Baltikumban szerényebb összegeket osztottak ki 2013 januárjáig, de ment a műsor Kolumbiában (24 milliós nyeremény) és Argentínában is (21 millió forintnak megfelelő pesó). Magyarországon a 40 milliót még senki nem tudta elvinni, de a párosok kétszer is kasszíroztak 14-14 millió forintot.