Csak a baj van Radics Gigi eurovíziós dalával

A DAL, Radics Gigi
Vágólapra másolva!
Először az volt a probléma, hogy állítólag felkérték A Dal-on való indulásra, most egy hasonló román popdal okoz bonyodalmat.
Vágólapra másolva!

A Megasztár hatodik sorozatának győztesét menedzsere és kiadója nevezte be A Dal című műsorba. A Blikk korábban arról írt, hogy a szakma háborgott, állítólag több induló szerint le van osztva, hogy Radics utazik majd a dalversenyre - erről itt olvashat többet.

Most megint Radics dalával van probléma, ugyanis a refrénje erősen hasonlít a román Paula Seling egy számára. "Jelenleg jogi és a Szerzői Jogvédő Iroda által közvetített zenei szakértőkkel egyeztetünk az ügyben, de állásfoglalást kértünk az Eurovíziós Dalfesztivált megrendező EBU-tól, azaz az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségétől is, hogy ilyenkor mi a teendő. Ők egyelőre nem szólnak bele semmibe, a nemzeti versenyeken történtekhez ugyanis semmi közük. Állásfoglalásukból azonban kiderül, hogy amennyiben a nemzeti válogatóról egy olyan dal kerül ki nyertesen, amelyről aztán a későbbiekben kiderül, hogy nem felel meg a kiírás feltételeinek, akkor az súlyos következményekkel járhat, Magyarországot akár ki is zárhatják a versenyből. Ezért kell mindent alaposan megvizsgálni" - közölte a Blikk kérdésére az MTVA szóvivője, Lencsó Rita.

Fotó: Mudra László [origo]

"Nagyon elszomorodtam, amikor értesültem erről a vádról. Ezt a dalt három amerikai zeneszerző szerezte, ezért nem is mennék bele, hogy milyen alapja lehet annak, hogy ők bárhonnan is lopták volna a dalomat. Nagyon bánt, hogy a döntő előtt ilyen helyzetbe hoznak" - írta Facebook-oldalán az énekesnő.

A román előadó és menedzsere meghallgatták a két szerzeményt, megállapították, hogy ugyan van hasonlóság a refrénben, de nem tartják lopásnak, így sok szerencsét kívántak a magyar indulónak - már ha ő nyeri meg a szombati döntőt.

Friss: Tíz botütés Radics Giginek!
A magyar szervezők nem zárják ki, az EBU nem elemzi a dalt