Komolykodva tért vissza a reggeli sávba az RTL Klub

8.08. - minden reggel
Vágólapra másolva!
Március 11-én indult a 8.08 - Minden reggel című műsor az RTL Klubon, belekapva több érdekes témába, de csak felszínesen érintve azokat - persze jellegéből adódóan nem is alkalmas arra, hogy egyórás, mély beszélgetés alakuljon ki mondjuk a posztparmenideánus filozófiáról. A műsor hangvétele és témaválasztása azonban szándékosan komolyabb, mint a Reggeli-é volt egykor, amikor Stohl András bolondozott vagy a Pa-Dö-Dö-tagok harsány kacagásától visszhangzott a stúdió.
Vágólapra másolva!

Egykor a Reggeli vígan nyerte a műsorsávját, a TV2 pedig a Lazac című műsorral, benne Konta Barbarával és Halász Gáborral szerencsétlenkedett. Utóbbi végül váltott, Liptaival és Havas Henrikkel darabokra verte az RTL Klubot (nem mi mondjuk, hanem Havas), utána pedig voltak jobb és rosszabb periódusok, ügyes és elhibázott személycserék mindkét műsornál.

A válság tartóssá válása után azonban a piacvezető bejelentette, hogy bolond lesz sokat költeni a reggeli sávra, amit amúgy sokkal kevesebben néznek, mint az estit, ki is vonult, mondván, a főműsoridőre koncentrál. Az utóbbi időben így ott reggelente nagymamariasztó japán anime, híradó és sokszor felvételről sugárzott Csak csajok-konzerv ment - egészen március 11-ig.

Forrás: RTL Klub

Nem vidám témával, a kómában fekvő betegekkel nyitott a 8.08 - Minden reggel, persze a Republic énekesének állapota adta az apropót (azóta jött a hír, hogy Cipő meghalt). A rikító díszlet, a meghökkentően piros oszlopok mellől, elmosódott városképet mutató háttér elől Teszári Nóra valamivel körülményesebben, láthatóan feszültebben kérdezett, mint társa, viszont kettejük közül Somogyi Zoltán tűnt nyúzottabban a kamerába. A tarkaság nyilván tudatos, a pulton is minden bögre más színű, a tér viszont a Reggeli-hez képest igen kicsi, egy sarokban, kis díszlet tövében gubbaszt a két műsorvezető és az aktuális vendég (bár az elején lehetett látni egy kanapés, otthonosabb részt is).

Saját sztárral folytatta a műsor, az x-faktoros Kocsis Tibor kusza lakásügye volt terítéken, pár hasznos, de azért eléggé evidens ingatlantippel, majd Teszári feltűnő, de indokolatlanul csábos mosollyal, kacéran harangozta be Mautner Zsófia blokkját - de ekkor még csak egy 15-20 másodperces előzetes bejátszás jött.

Forrás: RTL Klub

Kóma és lakásprobléma után harmadjára a munkahelyi szabadság volt a téma, majd a gyerekvállalás, utána pedig a hátfájás. A műsor kicsit komolyabban kezelte a blokkokat, mint korábban a Reggeli, de mégis olyan volt, mint egy színes női magazin, belekapott ebbe-abba, kapirgált egy kicsit a felszínen, majd ugrott valami egészen más terepre. Mivel egy hosszabb távra készülő műsor készítését a nézői igények alapos feltérképezése előzi meg, valószínűleg a reggel nyolc és tíz közti tévézőknek alighanem épp ez - vagy ilyesmi - kell.

Mautner Zsófia főzőblokkja után a Szombat esti láz kiesői voltak soron, perceket kaptak csak, majd megint a bloggerként megismert Mautner volt képernyőn hosszan, méghozzá a Reflektor-blokkban, amit pár napja már a továbbra is mutatós Ada vezet - innen pedig már gyorsan haladt a műsor a végkifejlet felé. Vicces pillanat volt, amikor a volt MTV-s műsorvezető ránézett az egykor Uri Gellerrel cimbiző férfitársára, és bejelentette, hogy "össze fogunk nőni, minden reggel együtt ébredünk." Erre Zoltán csak pislogott, egy pillanatra nem is tudott mit mondani, majd zavartságát palástolva hozzátette: "És a finomságokról se feledkezzünk meg!"

Forrás: RTL Klub

Az RTL a 8.08-cal nem megy szembe teljesen a Mokká-val, és nem is pont annak a célcsoportnak készül (bár általában 18-49-ben mérik magukat a tévék). A Mokka héttől kilencig fut, az RTL új műsora nyolc után kezdődik, azaz nem könnyen összemérhető - de műsor nézettségéről a későbbiekben beszámolunk.