Az Oscar-díjas rendező a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó mellett újabb tévés projektbe vágott bele, a New York bandái című filmjét terjeszti ki sorozattá.

Martin Scorsese 2002-ben rendezte a New York bandái című filmet, melyet annak idején tíz Oscarra jelöltek, és olyan színészek szerepeltek benne, mint Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio vagy Cameron Diaz. A film a tizenkilencedik századi New Yorkban játszódik, a várost akkortájt irányító gengsztereket és korrupt politikusokat - tulajdonképpen a szervezett bűnözés megszületését - mutatja be, vagyis témája eléggé hasonló a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó-éhoz.

Forrás: AFP

A tervezett sorozat még jobban körüljárja a témát, New York mellett más nagyvárosok, például Chicago és New Orleans korabeli alvilági életét is meg fogja jeleníteni. "Az amerikai történelem e korszaka annyira gazdag sztorikban és karakterekben, hogy azokat lehetetlen mind kibontani egy kétórás filmben. Egy tévésorozat időt és szabadságot ad nekünk ahhoz, hogy megidézzük ezt a színes világot, amelynek még a mai társadalomra is van hatása" - fogalmazott Scorsese a szériáról kiadott közleményben.