Négy csatornát büntettek korhatár-besorolás miatt

Vágólapra másolva!
A Médiatanács 50-50 ezer forintos bírságot szabott ki azért, mert a törvényi előírás ellenére tavaly nyáron az MTV, az OzoneNetwork TV, a Pax Tv és a Spektrum Tv internetes műsorújságai nem közölték a műsorok korhatár-besorolását.
Vágólapra másolva!

A Médiatanács a rendszeresen ellenőrzi a korhatár-besorolás felhívásokkal, piktogramokkal kapcsolatos szabályainak betartását az internetes sajtótermékeknél is. A hatósági ellenőrzés megállapította, hogy a vizsgálatra kijelölt napon, 2012. augusztus 29-én az mtv.hu, az ozonenetwork.hu, a pax-tv.hu és a spektrumtv.hu honlap nem tüntette fel a korhatár-kategóriákat - áll az NMHH újabb közleményében. A jogsértés miatt a Médiatanács a honlapokat üzemeltető médiaszolgáltatókra 50-50 ezer forintos bírságot szabott ki.

A médiatörvény rendelkezése szerint a médiaszolgáltató műsorát közlő sajtótermékben, illetve a médiaszolgáltató internetes honlapján, képújságában és teletextjében szereplő tájékoztatásban valamennyi műsorszám korhatár-minősítését jól látható módon fel kell tüntetni.