Még egy halott is visszatér a Társas Játék folytatásában

társas játék
Vágólapra másolva!
Az HBO-nak bejött a főképp jó kritikákat kapott Társas Játék, úgyhogy május 8-án reggel ötkor már neki is állnak a második, 13 részes évadnak. A főszereplők megmaradnak, jönnek melléjük újak.
Vágólapra másolva!

Sajtótájékoztatón jelentette be az HBO azt, amit már lehetett sejteni (például egy Kovács Patrícia-interjúból): még az idén folytatódik a Társas Játék. A sorozat első évadja izraeli formátum alapján készült, de kinn nem kapott folytatást, így a második szezon teljes egészében magyar: három forgatókönyvíró dolgozott rajta hónapokig, a licenctulajdonos is csak a napokban kapta meg a folytatást, azaz nem volt beleszólása abba, merre kanyarodik a történet.

Az a történet, amelynek minden főbb szereplőjét visszahozzák az ígéretek szerint: még Básti Julit is, akinek karaktere ugyan meghalt az első évadban (várhatóan visszaemlékezésekben lesz jelen, de részletekről nem kívánt beszélni). A régi gárda mellé hoznak újabb főszereplőket, kétszer annyi helyszínt, pörgőbb dialógusokat ígér a stáb. Az írók szerint több lesz a humor, a dráma, és a történet fonalát is ott vehetik fel a nézők, ahol elhagyták: nagyjából egy-két hónappal az első évad eseményei után zajlanak az új események.

hbo

Pokorny Lia a jelentős méretű orral elcsúfított Gabit alakította az első évadban, ő arról beszélt, hogy mennyire nehéz volt műorral enni, inni, létezni, de nem bánta különösképp, mert azt szereti, ha a karaktere konfliktusban van vagy mással - vagy ha nem, legalább önmagával. Szerinte árnyaltabb karaktert kapott, és változni fog Rényi Dávid is: megformálója, Simon Kornél úgy látja, hogy férfiasabb és tudatosabb lesz a folytatásban. Mint mondta, nem a karaktert szerette, hanem az HBO-val és a kollégákkal valómunkát, és nagyon tetszett neki, hogy nem csak a társadalom bizonyos osztályaiból kapott jó visszajelzést, hanem mindenféle emberrel találkozott, aki felismerte, gratulált, kezét szorongatta.

HBO

A színészek már megkapták a szövegkönyvet, nekiálltak tanulni a szerepet, és erre szükség is van, mert a forgatás május 8-án reggel már elkezdődik. Három hónapig tart, és mivel a színészek este héttől színházban játszanak, húzós hetek várnak rájuk: a forgatások tizenkét órásak, reggel öttől délután ötig tartanak, hogy mindenki beérjen a darabra. A végeredményt idén ősszel adja le a magyar HBO, amely lépéselőnyben van a román és a cseh HBO-val szemben, ott ugyanis csak idén indul az első, szintén helyi színészekkel felvett évad. A hazai tévések azt sem tartják kizártnak, ha sikeres a folytatás nálunk, és a régióban jól megy az eredeti, első évad, akkor a magyar forgatókönyv alapján készüljön a folytatás másutt is.

Az első képen Pokorny Lia, a másodikon Herendi Gábor és Simon Kornél látható