Négy embert rúgnak ki Szebeni káromkodása miatt

Vágólapra másolva!
Az adás szerkesztőjét, valamint két adáslebonyolítót is kirúgnak, miután Szebeni István káromkodott a hétfői Híradóban. Az adás valószínűleg felvételről ment.
Vágólapra másolva!

Megszüntette Szebeni István és három további munkatárs munkaviszonyát szerdán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) - közölte az MTVA. A műsorvezető, valamint két belső és egy külső munkatárs munkaviszonyát az MTVA gyorsított vizsgálatának eredményeképp szüntette meg - közölték. A vizsgálat megállapította, hogy az ominózus adás szerkesztője, továbbá az adáslebonyolítás két érintett munkatársa is felelős a hétfő éjszakai Híradó elfogadhatatlan 10 másodpercének adásba kerüléséért.

Az MTVA álláspontja továbbra is változatlan: sem élő adásban, sem stúdióban, sem felvételről bejátszott, sem pedig a kollégák közti kommunikációban nem elfogadott az ott tanúsított magatartás. Az elhangzottakért az MTVA a Híradó nézőinek elnézését kéri. A Hír24 című hírportál szerint Szebeni István műsorvezető káromkodott a Híradó hétfő éjszakai adásában. A hírportálnak nyilatkozva a műsorvezető elismerte, hogy nagyot hibázott. Azonban nem érti, hogy ez hogyan kerülhetett adásba, ugyanis a műsor felvételről ment.

Szebeni a hétfő éjszakai híradóban a Szita Bence gyilkosság tárgyalásáról szóló anyag után azt mondta: "Úgy utálom ezt, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kibaszott Híradó, és itt ezzel kell szórakozni!" Ez került véletlenül adásba.