Bőven lesz fordulat a Társas játék folytatásában

társas játék
Vágólapra másolva!
Folytatódik a magyar HBO saját gyártású sorozata, a Társas játék. Simon Kornél az [origo]-nak elmondta, hogy ő - karakterével ellentétben - könnyebben csinál emocionális rövidzárlatot, hamarabb hoz döntéseket, mint Dávid. A figurája ezúttal erősebb lesz, mint az első évadban volt.
Vágólapra másolva!

A sajtótájékoztatón azt mondtad, hogy erősebb és férfiasabb lesz a karaktered a Társas játék folytatásában. Pipogyának érezted korábban?

Talán pipogyát nem mondanék, de kétségkívül hagyta, hogy rángassák az események, sodródott. Érzelmi csapdába került, zsarolták egy gyerekkel, és nem volt igazán szabadulása. Állhatna jobban a sarkára, ez volt a benyomásom végig. A második évadban azonban lesz pár olyan gesztus, tett, amellyel én is jobban egyetértek.

Dávid friss szerelmes, de közben régi kapcsolatában a barátnője terhes lesz. A valódi életben is ugyanígy hezitálna egy férfi a két nő közt. A magánéletben hogyan döntenél?

Kétségtelen, hogy nehéz helyzetbe került a figurám. Én azonban könnyebben csinálok emocionális rövidzárlatot, mert nincs értelme azon rágódni, hogy "mi lett volna, ha." Mindig úgy voltam ezzel, ha az Y egyik szára felé megyünk, akkor már fölösleges azon tépelődni, mi lenne, ha a másik irányt választjuk. Dávid karakterében ez az erős emocionális turbulencia okozza a határozatlanságot. Én ilyen szempontból egyfajta nyakas paraszt vagyok.

Forrás: hbo

A szerelmet odasodorja a sors: a sorozatbeli karaktered biciklivel üti el a nőt, akibe beleszeret. A predesztinációban hiszel?

Ez egy zúgó, vibráló zűrzavar az én fejemben is, mert néha azt gondolom, hogy a sors irányít, van eleve elrendelés, de néha meg azt, amit a buddhisták, hogy a saját cselekedeteink teremtenek olyan erőteret, amelyek befolyásolják a cselekedeteinket. Viccesen úgy mondanám, ha nagy baj van, akkor a predesztinációban hiszek, ha pedig épp nincs baj, akkor a szabad akaratban.

Maradsz abszolút férfi főszereplő?

Az első évadban is sokan voltunk főszereplők, de igaz, hogy az én lírai szálam vitte a prímet. Az előző szezonban azért sok párhuzamos szál ment, a többiekkel nem volt alá-fölé rendeltségi viszony, és a másodikban is így lesz.

Elsőre elolvastad a forgatókönyvet?

Három ülésben olvastam el. Ment volna elsőre is, mert tényleg nagyon fordulatos, de emésztettem, mi történt, ki merre tart. Nem csak a sajátomat nézem ilyenkor: érdekel persze, mekkora a szerepem, mit lehet játszani benne, de minden szál érdekel.

Reggel öttől mennek a forgatások, hogy bírod?

Nagyon kemény. Este tízkor van vége a színháznak, négykor kelek, öttől munka. A fáradt arc mellé lesznek szélsőséges momentumok jócskán a folytatásban, olyankor a nyúzottság nem hátrány.

Van kedvenc sorozatod ezen kívül?

Sokan mondták, hogy milyen jó szériák vannak, mit kéne nézni, de négy éve be sem kapcsoltam a tévét, nagy restanciám van.