Pokorny Liát többször felpofozták

Társas játék, templom
Vágólapra másolva!
Sikerült elcsípnünk az HBO éppen készülő saját gyártású sorozata, a Társas játék második évadjának egyik csúcspontját. A jelenet külső szemlélőnek már elsőre is rendben van, de precízen felveszik még jó párszor, hogy minden hangsúly, szemvillanás a helyén legyen: még szerencse, hogy a több pofont kapó Pokorny Lia műorra nem röppen le!
Vágólapra másolva!

A templom majdnem tele, kedélyes mormogás, motyorgás hallatszik, egy stábtag közben szorgosan füstöt fúj a bejárat elé, hogy a besütő nap szép csíkokat fessen a levegőbe. Herendi a sekrestyében ül vagy ácsorog, pár feszület, biblia, gyertya, fogason függő miseruha mellett, feszülten figyel, határozottan instruál, morog vagy lelkesít, mikor mire van szükség, mellette páran a képernyőket nézik, igazgatva a fülest, be-bekapva pár cseresznyét. A Társas játék második évadja forog, annak is a hetedik része, nagyjából egy olyan kulcsfontosságú jelenet, amely több szereplő sorsára lesz kihatással, megváltoztat sok mindent.

Forrás: HBO

A rendező többször visszarendeli a színészeket, a jelenetet újra és újra el kell játszani, hogy tökéletes legyen, minden gesztus, mimika stimmeljen. A pap is ront egyszer a szöveggel, de igazából Pokorny Lia jár rosszul az ismétlésekkel, ugyanis a jelenet csúcspontján pofon ütik. Hol gyengédebben, hol csattanósan, merészebben, így valószínűleg ő lesz az, akinek a színészek közül a legemlékezetesebb lesz ez a pár perc. Pedig még csak le sem esett az orra.

Forrás: HBO

"Hogy lesz-e második? Ezt természetesen az HBO dönti el, de én úgy érzem, még egy évadnyi anyag van a történetben. A következő szezont azért is lenne érdekes megcsinálni, mert az izraeli eredetiből csak egy évad van, a másodikat a nulláról kellene felépítenünk" - nyilatkozta az Origónak Herendi 2011 decemberében. Most már tudjuk, hogy lett második, magyarok találták ki és írták meg a folytatást. Hogy mi vagy ki miatt kerül több színész is a templomba, és miért kap több nyaklevest Pokorny, azt persze nem mondhatjuk el a maradéktalan műélvezet miatt: az HBO kiköti, hogy ne merjünk spoilerezni.

Forrás: HBO

Hatvanöt forgatási nappal tervez a produkció, most épp az ötvenediknél tartanak. A templomban negyvenöt statiszta van, Pokorny Lia, Thuróczy Szabolcs, Gazsó György, Martinovics Dorina, Szabó Kimmel Tamás, Petrik Andrea, Martin Márta, Fülöp Zsigmond, Balsai Móni, Fekete Ernő, Varga Anikó mellett.

Thuróczy Szabolcs kérésünkre sem mesélhet sok konkrétumot, de különös ruhája és nyúzottsága alapján arra a következtetésre jutunk, hogy komoly érzelmi turbulencia, lelki zűrzavar dúl benne. "Valóban így van, nem egyszerű a karakterem helyzete a második évadban. Az én figurám nagy kataklizmákat él meg, szenved veszettül, öntörvényű őrültségei után kap egy gyomrost a sorstól, ami erősen megzavarja a személyiségét" - meséli.

Forrás: HBO

"Még akkor is örülünk a munkának, ha néha kissé megterhelő. Nemrég volt olyan, hogy éjjel fél háromig forgattam Mundruczó Kornéllal, majd aludtam két órát, és reggel ötkor már vittek ki egy kastélyszállóba újabb felvételekre" - mondja.

"A karakterek már fel voltak rakva, mindenki lubickol a sztoriban, vártuk nagyon a könyvet. Jól sikerült, bíztam is benne, és látom, jó irányba vitték a történetet. Amúgy a legszívszorítóbb és legnevetségesebb részt, jelenetet forgatjuk most, de ez a jó, hiszen szeretünk sírni, nevetni" - meséli Thuróczy Szabolcs, aki 23-24 napot forgat, nagyjából annyit, mint az első évadban. "A munka mellett vannak előadásaink elszórva, de nem olyan sok, mint amikor megy a színházi évad. A mai nap lazább, a gyerekeket kell összeszednem, délelőtt próbálunk inkább" - teszi hozzá.

Forrás: HBO

A templomi jelenet közben hibátlanul elkészül, bár akad pár fontosabb szereplő, akik reakcióját újra kell venni: ezek a vágóképek igen hamar megvannak, megpihenhet a stáb. A lazításra szükség is van, mert egy átlagos napon 12 órát forgatnak, általában reggel hatkor kezdenek, de olyan időszak is volt, amikor rengeteget dolgoztak éjjel. Néha akad probléma szomszéddal, önkormányzattal, ilyenkor alaposan át kell ütemezni a forgatási rendet, de alapvetően nincs csúszás, a kijelölt dátumra meg is lehet minden.

A nézők elé októberben kerül a folytatás - immár nem importált, adaptált sztorival, hanem hazai írók történeteivel.