Kínos percekkel nyitott Kasza

Kasza
Vágólapra másolva!
Kasza Tibor popzenész saját show-ja a SuperTV2 nézettségi átlagához képest igen jól nyitott, de akadtak jócskán idegtépő pillanatok a műsorban. 
Vágólapra másolva!


A SuperTV2 új műsora augusztus 26-án közel 400 ezer főt ért el. A Kasza! piaci részesedése a 18-49 éves lakosság körében 5,5% volt, mellyel a SuperTV2 a műsor adásideje alatt az ötödik legnézettebb csatorna lett. Ezzel maga mögé utasította a nagyobb a kábelcsatornákat (például Cool, AXN, RTLII) és a közszolgálati adókat is - jelentette büszkén a TV2.

A fővárosi nézők és a fiatalabb nők körében produkált jobb számokat a Kasza!, a show-műsor ezekben a célcsoportokban 8% feletti közönségarányokat ért el. A csatorna hétfő este a 18-49 éves budapesti nézők esetében a második legnézettebbnek, míg a 18-29 éves nők esetében a negyedik legsikeresebbnek bizonyult. A számokkal tehát nem volt nagy baj - annál inkább a tartalommal.

Kasza korábban A Nagy Duett-ben ülve két évadon át a legszórakoztatóbb zsűritag volt, kellő önkritikával, találó, kritikus beszólásokkal, talán jutalomképp kapta a műsort, amelyen viszont jócskán van még mit javítani. A show ugyanis számos idegesítő pillanatot, erőltetett szkeccset tartalmazott, és kifejezetten nyögvenyelősen, darabosan, vontatottan indult, a nézők egy része bizonyára kínosan feszengett a képernyő előtt.

Forrás: SuperTV2

A műsorvezető roppant teátrális, harsány volt, különösen az első tíz percben (még a tapsoló statiszták sem tudták, mire hogyan kell reagálni), a ripacskodás végig kitartott, miközben az irányadó vonulat semmit nem változott: jóformán végig a szex, a szüzesség elvesztése, Szepesi Niki úszónő vagy Lakatos Márk stylist nemi vonzalma adta a témát. Egy ilyen kereskedelmi tévés show-ban a vendégek amúgy sem sok teret kapnak, korábban Fábrynál is legfeljebb az előre lebeszélt pár adoma került felszínre, és itt sem volt másképp: ennek ellenére a bulvár felszínessége mellett talán elfért volna pár váratlanabb kérdés, őszinte válasz. Még az sem tudott meg semmi újat a második botránykönyvét promózó Szepesiről, aki épp miatta kapcsolt oda.

Szepesi Niki Forrás: SuperTV2

A műsort a TV2-csoport nem véletlenül tette a kábelcsatornájára: ami ott növeli az átlagot, az anyacsatornán csak rontaná azt. Az pedig, hogy egy NCIS-ismétlés jobban hoz a TV2-n, mint egy drágább saját műsor a SuperTV2-n, talán nem véletlen. Amúgy pedig nem az a baj, hogy Kasza Tibor műsort kapott egy kábeltévén, elfér, hiszen van száz magyar nyelvű csatorna, hanem inkább az, hogy a szakma szerint erre kétségkívül alkalmas Hajós András nem kapott ilyet jó ideje (a Magánszám épp tíz éve ment a TV2-n, a Viasatról pedig hamar eltűnt, és az is volt vagy nyolc éve).

Forrás: SuperTV2

A SuperTV2 új műsora pedig még életképes is lehet egy visszafogottabb Kaszával, de erősen javulnia kell, ki kell javítania kezdeti működési zavarokat - erre utalhatott Cseke Katinka színésznő is a premier utáni reggelen (azaz ma) a Mokká-ban. Ha nem teszi, akkor tényleg kasza lesz még karácsony előtt, mert a kezdeti nézettség még a médiafelhajtásnak, a reklámkampánynak és a most épp felkapott Szepesinek köszönhető: a nézőket megtartani, és minden héten izgalmas vendéget behívni nehezebb lesz.