Kudlik Júlia: Emberi, szakmai, etikai sokkot kaptam

Kudlik Júlia
Vágólapra másolva!
Az egykori bemondó, műsorvezető hosszú szünet után a Mokka stúdiójába látogatott, hogy a szeretet fontosságáról, Szvorák Katival kiadott közös lemezéről és a szerinte nem jó irányba indult televíziózásról meséljen.
Vágólapra másolva!

„Éltem az életemet az elmúlt években, tettem a dolgomat, rivaldafény és üstdobok nélkül" – mondta a Mokka augusztus 27-i adásában a volt tévés. Szerinte a sors akarta, hogy a képernyőről eltűnt: „Egy huszárvágással véget ért egy korszak, amikor egy emberi, szakmai, etikai sokkot kaptam. Ez arra késztetett, hogy lezárjam az életemnek azt a szakaszát, magamhoz méltó módon. A televízión kívül is van élet, és nem hiszem, hogy a magánéletemmel kéne tündökölni, inkább arra kellene figyelni, amit az ember tesz."

Kudlik Júlia 2005-ben a Nemzeti Konzultáció szóvivője lett, a munkát nyolc hónapra vállalta, tizenegy hónapig tartott. Sokáig eztán nem nyilatkozott, nem szerepelt, de a napokban kiadott egy közös lemezt Szvorák Katival, ami egy több éves munkának gyümölcse, végső soron a kettejük között kialakult szakmai kapcsolat eredménye.

Kudlik Júlia Forrás: TV2

Noha évtizedekig MTV-s volt, a Deltát például 31 évig vitte, 12 éve nem néz televíziót. „Nem igazán van mit és kit. Annak idején, a kőkorszakban, amikor ezt a műfajt csináltuk, akkor az volt a lényeg, hogy az emberi arcot mutassuk, az a legkifejezőbb. Ma sok zavaró tényező van a képernyőn, ami azt eredményezi, hogy a néző nem arra figyel, amit mi mondunk" – elemezte a változó időket. A teljes riport itt megnézhető.