Valóságshow-ra és vetélkedőre költött a TV2

super tv2, liptai claudia és till attila
Vágólapra másolva!
Indul az ősz a csatornán, lesz napi reality celebekkel, heti páros vetélkedő, új amerikai sorozat, továbbá egy magyar, magánnyomozós széria is elrajtol. A TV2-csoport kábeltévéin már elindult egy talkshow, egy portrészerű heti műsor, és jön egy plázás, nőcis realitysorozat is. Visszatér az egy éve a médiából végleg kivonuló Győzike, és újra összeáll Liptai Till Attilával.
Vágólapra másolva!

2012 őszéhez képest 2013 utolsó négy hónapjára megkétszerezte a saját gyártású műsorra fordított összeget a TV2-csoport – jelentette be Simon Zsolt a cég évadindító sajtóeseményén. A vezérigazgató szerint a digitális átállás egyik nyertese a TV2, mert azok, akik eddig szobaantennával tévéztek, jellemzően a MinDig TV-re álltak át, így az ő csatornáikra az átállás nem gyakorolt semmilyen hatást (azaz nyertes, aki nem veszít nézőt).

„Terjesztői díjat a teljes analóg rendszer lekapcsolása után kérhetünk a TV2-ért is, és ezzel a lehetőséggel élni fogunk, így több lábon tudunk állni" – tette hozzá. Simon úgy látja, hogy az átállás befejezése után tisztulni fog a piac, a fragmentáció csökken majd, így csatornák szűnnek meg. A TV2 eladása rendre téma a magyar médiában, de most Németországban épp a ProSiebenSat.1 tőzsdei kivezetése zajlik, lelassult az eladási folyamat. „A nézők azonban azt sem fogják észrevenni, ha a csatorna új tulajdonoshoz kerül, mert az eladás nem lesz hatással a programokra" – jelezte a vezérigazgató.

Forrás: TV2

A TV2-csoport több új műsorral készül az őszre. A Stephen King regényéből íródott A bura alatt című sorozatot szánják az ősz egyik nagy dobásának, ez az USA-ban a nyár egyik nagy nyertese volt, bíznak a hazai sikerében is. Napi reality is lesz a TV2-n, Édes élet címmel, itt olyan figurák hétköznapjait mutatja be a csatorna, mint az egykori Fradi-vezér Berki, az egy éve a médiának véglegesen hátat fordító, jó gázsival azonban meggyőzhető Győzike, Gombos Edina vagy a korábbi Való Világ-szereplő Ágica. A sajtónak levetített előzetes szerint utóbbi nőgyógyászhoz megy, Berki motorcsónakozik és magabiztos arccal cabrióval furikázik, Győzike természetesen ordibál, majd edzeni kezd, Gombos Edina pedig a konyhában tréfálkozik kubai párjával.

Miközben új részekkel megy tovább a Családi titkok, lesz még egy scripted reality a tévén, a címe Magánnyomozók: ennyiből egy közepes logikával rendelkező elemista kis is tudja találni fürgén, miről van szó benne.

Forrás: TV2

Nagyobb dobásnak ígérkező show lesz ősszel a Sztárban sztár, itt állítólag elismert, rutinos, sok száz koncerten túllévő hazai muzsikusok lépnek színpadra, egy pályatársukat, annak gesztusait, hanghordozását imitálva. A műsorvezetőkről, a zsűriről, a fellépőkről a TV2 még nem árult el semmit, feltehetően még nem írt alá mindenki.

Mint korábban megírtuk, a Mr. és Mrs. új évadot kap, ebben tér vissza újfent a csatorna örök párosa, Liptai Claudia és Till Attila. A versengők közt ott lesz Győrffy Pál és neje, Majka és Dundika, Bálint Antónia és párja, Tereh István, többek közt. A műsor csütörtök esténként lesz a képernyőn, heti egyszer, és állítólag tétje is lesz: a győztest gazdagon jutalmazzák, hangzott el a sajtóeseményen.

A kábelcsatornákra is jutott pár műsor, így a SuperTV2-n már elindult a Kasza!, illetve a Pimasz úr ott alszik. A Fem3-ra is érkezik saját gyártású műsor, már felvettek jó pár epizódot a Shopping Királynő című valóságshow-ból, amelyben hol ismert, hol ismeretlen nők szabadulnak be egy plázába, hogy egy adott idő alatt összevásároljanak minden ruhát, tartozékot és illatszert, amire szükségük lehet ahhoz, hogy megnyerjék a hetet. Az első feladatban egy elképzelt anyósjelölttel való első találkozásra kell felkészülnie a fiatal nőknek, a TV2 által már sokszor bevetett stylist, Lakatos Márk közreműködésével.