Olyasmi hangom van, mint a Bijonszénak

Tóth Gabi és Alföldi Róbert mentorok a 2013-as X-Faktor első adásán
Vágólapra másolva!
A negyedik részek nem szoktak jók lenni. Már a harmadikak se, de a negyedikek tutira nem. A Die hard 4 például olyan rossz volt, hogy nem is értem, miért csináltak egy ötödiket. Na ennyit az előítéletekről, és akkor most néhány szó az X-Faktor negyedik, hazai szériájának első adásáról.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub ritkán nyúl félre. Ha valamiből a harmadik után kihozza a negyedik évadot is, abban biztosan van pénz… akarom mondani tehetség és nézői támogatás. De hogy aprólékos tervezés és minden részletre kiterjedő kutatómunka biztosan, arra mérget vehetünk. Mert mi mással volna magyarázható, hogy a „győztes csapaton ne változtass” elvet felrúgva mindjárt három új mentort is bedob?

Alföldi Róbert mostanában többet szerepel a hírekben és a bulvárújságokban, mint amennyire ő ezt szeretné – de ez a produkció szempontjából kifejezetten üdvös. Tóth Gabi népszerű, felfelé ívelő pályájú díva, ráadásul „ami a szívén az a száján” – tudjuk meg a narrátortól. Hogy Szikora Csikidám Robi mellett milyen érvek szóltak, egyelőre nem világos, de talán majd a döntőig kiderül.

Az első adás képei a fotóra kattintva nyílnak! Forrás: RTL Klub

Amúgy minden pont olyan volt, mint az első három évad bármelyik első adásában. Volt egy csomó tehetségtelen, ettől aztán mókás figura („olyasmi a hangom, mint a Bijonszénak”) és néhány fantasztikusan tehetséges gyerek. Egy párkányi rock-banda, a maddox például olyan showt rittyent, hogy na. Mondjuk nekem a dobos kislánya tetszett a legjobban, akit Istenes Bence arról kérdezett, hogy kicsoda is ő, és erre azt mondta, hogy a dobos kislánya. De milyen cuki tájszólással! Egy fura szerb nevű magyar fiú pedig tényleg szépen énekelt, annyira szépen, hogy Tóth Gabi el is sírta magát. Keresztes Ildikó szelleme lengett át a stúdión.

Krasznai Tünde - az első adás képeiért kattintson a fotóra! Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Volt még fogszabályozós kislány szép hanggal és expornós asszonyka, aki már megbánta, és most minden egy lapra. Még nem tudom, lehet-e majd lelkesedni értük, mint az előző három széria egy-két darabjáért, de hogy sokan fogják nézni, az biztos. Az RTL Klub szinte mindig biztosra megy, és profin csinálja, amit csinál. Ezúttal is.

Maddogx - az első adás képeiért kattintson a fotóra! Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Szerintem lesz még tehetséges roma lány, Magyarországon élő kínai srác, egy lány, akit két kisfia vár haza a fődíjjal és egy másik, aki beteg kisöccsének szemműtétjére gyűjt, és csak a falu biztatására indult. Még néhány adás, és jön a „viszlek magammal az élő show-ba”, aztán a végeérhetetlen telefonos szavazások. Én mindenesetre addig is drukkolok a maddoxnak - a dobos kislánya miatt - és az expornósnak is, hogy váljon valóra az álma. Aztán jöhet a világbéke.

Tóth Gabi és Alföldi Róbert - az első adás képeiért kattintson a fotóra! Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence