Többször akart öngyilkos lenni a Szökés sztárja

Wentworth Miller amerikai színész egy bemutatón Németországban
Vágólapra másolva!
Az itthon is kedvelt Wentworth Miller sokáig nem beszélt homoszexualitásáról, de nem is volt könnyű gyerekkora.
Vágólapra másolva!

Wentworth Miller sok hazai női tévézőt is megizézett pillantásával, finom lényével, okos és szerelmetes lelkű karakterével, sokan szerették a Szökés című sorozatban, amelyet az RTL Klub adott pár éve. A színész idén augusztusban beszélt először homoszexualitásáról, most pedig egy Human Right-rendezvényen arról is elárult pár részletet, hogy nem volt könnyű elfogadnia másságát.

A 41 éves színész emlékei szerint többször is megpróbált öngyilkos lenni. „Az első alkalommal, amikor meg akartam ölni magam, tizenöt éves voltam. Vártam addig, míg a családom elutazott egy hétvégére, és bevettem egy doboz gyógyszert. Nem emlékszem arra, hogy mi történt a következő napokban, de pár napra rá már a buszon ültem, mentem az iskolába, és eljátszottam, hogy minden rendben van. És ha valaki megkérdezte, hogy ez afféle segélykiáltás volt-e, akkor az válaszoltam, hogy nem, mert én erről nem beszéltem senkinek" – mondta.

Wentworth Miller Forrás: AFP/DPA/Ursula Dueren

Miller gyerekéveit New Yorkban, Brooklynban töltötte, a középiskolát viszont már Pittsburgh egyik külvárosában fejezte be, de végig színészkednie kellett, nem adhatta ki magát. Arról mesélt, hogy mennyire nehéz volt minden nap minden pillanatában arra figyelnie, hogy épp úgy viselkedjen, beszéljen, mint a többség. „Minden nap egy teszt volt, ezernyi olyan helyzettel, ahol lebukhattam volna" – tette hozzá.

„Számtalan lehetőségem lett volna arra, hogy az igazi önmagamat adjam, hogy bevalljam másságom, de nem akartam. A privát életemben, a családom és a barátaim tudtak róla, de a nyilvánosság előtt nem beszéltem erről. Egy hazugságot választottam. Amikor arra gondoltam, hogy egy comingout milyen hatással lenne rám, és a karrieremre, amiért olyan sokat dolgoztam, akkor mindig megrettentem" – magyarázta.

A színész végül idén augusztusban vallotta be, hogy meleg. Meghívták egy szentpétervári filmes fesztiválra, de mivel az orosz kormány nyíltan melegellenes, Miller úgy gondolta, hogy ideje egy nyílt közleményben kiállni a másság mellett.