Az alfahím nem zöld Suzukival jár

Szerelem a láthatáron
Vágólapra másolva!
Királydráma és krokodilkönnyek, Suzukiból előrántott vörös rózsa, tejeskávé fölött bevallott sötét titkok - elindult a Viasat új műsora, amiben celebeknek keresnek pasit. Van, aki tényleg komolyan gondolja, és már gyerekről álmodozik, de Bencsik Tamara például arra sem vette a fáradságot, hogy szakítson futó kapcsolatával, mielőtt elindul a műsor. Nem baj, megtette a kamerák előtt.
Vágólapra másolva!

Megunhatatlan formulához nyúlt a Viasat: szingli celebeknek keresnek párt. Kedden este indult a Szerelem a láthatáron, amiben négy ismert nő kutatja az igazit. Lesz itt csók, lassúzás a város főterén, és még megannyi romantikus pillanat. A huszonéves korosztályt a Megasztáros Bencsik Tamara és Elbert Alexa modell, míg a harmincasokat az évekig Gáspár Győző oldalán éneklő Völgyi Zsuzsi, valamint Fehér Adrienn színésznő képviseli. A párkapcsolatra éhes szinglik kezét Garami Gábor rádiós fogja majd. Ezt ő maga mondta így a műsor felvezetőjében. Garami szerepe az első adás alapján annyi lesz, hogy e-mailen elküldi a lányoknak a kegyeiket kereső jelöltek adatlapját, néha pedig összeröffenti a csapatot egy közös webkamerás találkozóra. "Négy ilyen gyönyörű nő miért van egyedül?" - indít a rendkívül fantáziadús kérdéssel a Cupido szerepét felvállaló rádiós. A lányok pedig szép sorban mesélni kezdenek.

Fehér Adrienn két éve vált el, eddig tartott a gyász időszaka, most már nyitott valami újra. Jönnek a vágóképek: két gyerekével játszik, majd a fűben jógázik. Kiegyensúlyozott, boldog nő, csak egy párkapcsolat hiányzik - mondja. Még nála is rosszabbul járt Völgyi Zsuzsi, akinek megkérték a kezét, majd faképnél hagyták. Szeretne már egy kisbabát dajkálni a kiskutyája helyett.

Tamara pár hete bonyolult kapcsolatban él, de most szeretne egyedül lenni egy kicsit. Aha. De akkor mit keresel ebben a műsorban? A modell Alexa három hónapja szakított, de nem is baj, mert amikor együtt voltak a barátjával, kinyírták egymást, viszont ha külön, akkor meg hiányt éreztek.

A vallomások után olyan történik, amit a műsor után órákkal sem tudunk mire vélni: Garami arra kéri a webkamerán keresztül a lányokat, hogy mutassák meg, milyen színű a körmük. Miután túlesünk az értelmezhetetlen, de a lányok szerint annál viccesebb jeleneten, a kerítő komoly hangvételre vált: az első randevú Adrienné, a lányoknak három jelöltből kell majd választaniuk. Bencsik Tamara bekiabál a közösbe, azt kérdezi, lányok is lesznek-e, ezen mindenki jóízűt nevet. A kétgyerekes Adrienn azt üzeni, hogy gumi mindig legyen a lányoknál. Hitelesnek tűnik, ő már csak tudja, mit jelent, ha nincs gumi. Völgyi Zsuzsi az angolszász nyelvterületen élő nézőkre is gondolt: Good luck! - üzeni a többieknek.

A sort Garami ígéretéhez híven Adrienn nyitja, aki igazi HR-esnek érezheti magát, hiszen a szívére jelentkezők bemutatkozását önéletrajzban kapja meg. Fénykép a bal sarokban, alatta a név, születési hely és idő. Adrienn egyből hívja is a barátnőjét, akit mintha Jetinek szólítana, de lehet, hogy rosszul értettük. "Pattanj taxiba, és gyere, segítened kell". A barátnő ott terem, de elsőre úgy tűnik, a kétgyerekes anyukának egyik pasi sem tetszik. Mivel egy flótást muszáj kiválasztania, marad Károly. Károly szereti a színházat, élete nőjétől pedig elvárja, hogy legyen szép. Telefon elő, Károly azonban csak nem akar megszólalni a vonal végén. Biztos vécén van, érkezik a barátnői biztatás. Aztán persze felveszi, estére pedig meglepetésrandevút ígér Adriennek.

Fehér Adrienn Forrás: Viasat3

Károly a ház előtt várja az óriás napszemüvegben előbukkanó anyukát. Bemutatkoznak, majd előránt a zöld Suzukiból három szál vörös rózsát. Adrienn fején már most látszik, hogy nem tetszik ez neki. Etyekre indulnak, levendulamezők, hangulatos étterem, ahol persze csak ketten vannak, bor kortyolása, naplementés táj bámulása. Károly elereszt pár erőltetett poént, Adrienn meg inkább iszik. A férfi egy ponton túl nem bírja a kínos csendet, és átmegy pszichoterapeutába: nem vagy te kicsit túlságosan is zárkózott? - kérdezi az énekes-színésznőtől.

A randinak vége, a szerencsétlen nő még be sem tette a lábát a lakásba, Garami feje már megjelenik a képernyőn, és faggatózni kezd a randiról. Helyes, kedves, de megettem - mondja Adrienn. Nem is akarja többet látni, és már ott tartunk, hogy a nő azt sem tudja, hogy mit vagy kit keres. Én már megmondtam az elején, hogy nem jön be neki a szegény Károly. Alfahímet követel magának Garamitól, nem akar már nő létére állandóan ő a férfi lenni.

Völgyi Zsuzsi is képtelen egyedül kiválasztani három szerencsétlen közül egyet, így anyukájával és kis fehér ölebével tanakodik a kerti hintaágyon. Azt már az elején elmondta, hogy az anyukájától kér majd tanácsot, mert fontos neki a véleménye, hiszen a legjobb barátnők. Erre az exromanticos szerint a legjobb bizonyíték, hogy ha hízik két kilót, a kedves mama egyből bele is vágja az arcába. "Vastag nyaka van, izmos fajta lehet" - mondja anyuka Ákosra, aki még évjáratban is megfelelő. Ennek örömére Zsuzsi magára is ölt egy színes miniruhát, és elindul a Kopaszira. Ákos a tejeskávé fölött bevallja sötét titkát: évek óta rá van kattanva a nőre, csak amíg ünnepelt sztár volt, nem mert a közelébe menni a bulikban. "Mi van, ma már nem vagyok ünnepelt sztár?" - kérdez vissza Zsuzsi. Valahogy sejtettük, hogy az előbbi vallomásból csak ennyi marad meg neki. Ákos viccesnek tűnik. Nem az a görcsös fajta. Völgyi még beüzen egy jóízűt volt pasijának a végére, aztán puszi-puszi, indulás haza.

Völgyi Zsuzsi már gyerekre vágyik. Forrás: Viasat3

Alexa nem sokat szarozik: ő bizony nem kér tanácsot senkitől, kiválasztja az igazolványkép alapján leghelyesebbnek tűnő srácot. A modell lánynak fontos a külső, de nem kell tökéletesnek lennie. Megnyugtató. A Nyugati téri óránál várja a srác, Alexa görkorival érkezik. Sokáig azonban nem gurulhat, a fiú arra kéri, hogy vegye le, mégsem szállhatnak fel így a HÉV-re. Végre nem egy sztenderd "kávézzunk, és közben hallgassuk, ahogy a kínos csöndben koccan a kiskanál a csészén" randi: Alexáék kajakozni indulnak.

A vízi sportokhoz bikini dukál, a fiúnak tetszik is, amit lát. A lánynak mondjuk tényleg atom teste van, ezt az élelmesebbek már kifigyelhették a Címlaplány című, szintén Viasat produkcióban készült, modellkereső realityben. A randi jobb hangulatúnak tűnik a kanapéról, mint szegény Károlyé. Bár mondjuk azt nem nehéz túlszárnyalni. A fiatalok barna teste beborul a vízbe, közben a nyár egyik ütős slágere szól. Az evezés után hamar eljutunk a közös tálból falatozáshoz: két falat hekk között jönnek a kikerülhetetlen kérdések: hány komoly kapcsolatod volt eddig, mit dolgozol, csaltad-e már meg a kedvesed, mi a horoszkópod. A srác nem a megcsalós fajta, inkább megmondja, ha valami nem klappol. Alexa régen csalt, de már megjavult.

Tamara kicsit gondterhelt mostanában. Garami egy igazi lélekbúvár: azt is kiszedi belőle, hogy ennek mi az oka. "Nehéz kiszállnom a mostani se veled, se nélküled kapcsolatból" - mondja Tamara. A fiút Gergőnek hívják, és még annyit érdemes tudni róla, hogy dührohamai voltak, mert nagyon féltékeny az énekesnőre. De Tamarát sem kell ilyenkor félteni: balkáni a vére, ő aztán tud veszekedni. A következő jelenetben az énekesnőt látjuk, amint reggel gondterhelten bújik a takaró mögé. Műjelenet szerintünk, de biztos tényleg szomorú. A közös webkamerás mítingen el is törik a mécses, itt tényleg nagy a baj. Azt mondjuk nem értjük, mire fel ez a királydráma: minek jelentkezett, ha van csávója.

Hogy a lányok is megértsék, mi történik, levetítik nekik a felvételt, amelyen Tamara előző este szakít Gergővel. A fiú egy kerthelyiség asztalánál várja az énekesnőt, és roppant ellenszenvesen rágózik. Vagy a kamera előtt viselkedik ennyire hülyén, vagy tényleg ekkora paraszt. Gergő nem viseli túl jól, hogy Tamara szabadságot kér, meg is tiltja neki, hogy ezek után a lány elmenjen az ő fellépéseire, osztja rendesen szegény nőt. Ő meg csak erősködik, hogy de szeretem a zenédet, nem értem, miért ne járhatnék el a bulijaidra azért, mert nem vagyunk együtt. Hagyjad, Tamara, ez rém kínos! - üvöltöm a tévé felé. Engedd el a csávót, látszik rajta, hogy nem érdekled. Gergő fel is áll, és szó nélkül ott hagyja, a limonádéját meg fizesse ki Tamara. A felvételnek vége, a lányok pedig nem értik, miért sír egy ilyen taplóért.

Bencsik Tamara előbb szakított egy jóízűt. Forrás: Viasat3

A másnap nagyon korán kezdődik a vajdasági énekesnőnek: már hajnali ötkor a zuhany alatt van, majd tisztán, friss ruhában nézi a jelöltek adatlapját. Közben folyamatosan a telefonján nézi az időt. Nem tudjuk mire vélni, talán a tejesembert várja ennyire? Persze nem, hanem a Garamit, akinek el is újságolja, hogy mind a három fiú bejön neki. Garami szerint Tamara nagyon mohó. Mindezt olyan búgó hangon mondja, hogy inkább nem képzeljük el, mit tenne Tamarával, ha egyik csávó helyében lehetne. Garamiról mondjuk azóta él a fejemben a kéjsóvár férfi képe, mióta a Kész átverés egyik adásában majdnem egyszerre szexelt két nővel. Azt a fejet, ahogy a kanapéról bámulta az előtte vonagló lányokat, amíg élek, nem felejtem el.

Az énekesnő röplabdameccsre akarja vinni a fiúkat, már pakolja is a kamu Louis Vuitton táskába a napolajat, és viszi magával két barátnőjét is. A nagy pakolás közben azonban megtörténik, amire senki nem számított. A drámai fordulat, ami miatt alig várjuk a jövő keddet: megcsörren Tamara telefonja, a kijelzőn pedig egy kigyúrt, félmeztelen férfi fekete-fehér fotója. Alatta a név: Gergő, pedig a képen nem is ő van. Az énekesnő hosszan kivár, majd úgy dönt, nem veszi fel a telefont. Mondjuk sejthettük volna, hogy ennek a Gergő-sztorinak nem lesz ilyen könnyen vége. A jövő héten Adrienn megkapja a kért nagybetűs Férfit, Völgyi már a gyerekprojektnél tart, Bencsik pedig a homokban mutatja meg, hogy tényleg olyan jól röplabdázik-e, mint ahogy azzal dicsekedett.