Diktátorok gyerekeivel forgat az On The Spot

2013.10.02. 17:48

Az M1 szerdától kéthetente műsorra tűzi az On The Spot negyedik évadát. Szerdán egy malajziai népünnepélyen forgatott anyag kerül képernyőre.

Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilm sorozata a következő évadban a leghíresebb diktátorok leszármazottaival foglalkozik. A Monte-Carlóban Arany Nimfával díjazott filmes páros új perspektívából szeretné megmutatni a XX. század rettegett politikai vezetőit, a gyerekeiken keresztül, akik hol felmentik szüleiket, hol még a történelemnél is szigorúbban ítélik el őket.

A sorozat négy kontinensen játszódik, Cseke Eszter és S. Takács András Kambodzsától Chiléig bejárták az egész világot, hogy ráakadjanak a sorozat főszereplőire, mint például Fidel Castro, Pol Pot, Hermann Göring vagy Idi Amin leszármazottaira. Jelenleg a műsor utómunkája zajlik, a filmek 2014 elején kerülnek adásba.

Addig is az M1 szerdától kéthetente műsorra tűzi az On The Spot negyedik évadát, amelyet eddig csak a Spektrum nézői láthattak. A negyedik évad országos premierjei este 9-kor kezdődnek, a filmekben többek között szó lesz a modernkori rabszolgaságról a Maldív-szigeteken, egy johannesburgi gengszter küzdelméről, hogy új életet kezdhessen, a húsvéti keresztre feszítésekről a Fülöp-szigeteken és Kasmír elfeledett konfliktusáról.

Forrás: On The Spot

A most szerdán adásba kerülő film Malajziában, a Batu-barlangban, ahol rengeteg ember vesz részt évről évre a hindu Thaipusam fesztiválon.