Inkább bűnök, mint szerelmek

Bűnök és szerelmek
Vágólapra másolva!
Honnan indult és hová tart a Bűnök és szerelmek? Hányan követik a nagy reményekkel indult napi sorozatot?
Vágólapra másolva!

A Bűnök és szerelmek előbb indult, mint az Éjjel-nappal Budapest, és volt is ráció abban, hogy újabb, napi magyar sorozattal próbáljon nézőket toborozni a TV2 (pláne, hogy elbukott az M1-en a Marslakók, így volt hely egy napi szériának), de nem futotta be azt a pályát, amit lehetett volna. A TV2-n startolt, de pár gyengébb nézettségű hét után átkerült a SuperTV2-re. Hogy eleve oda szánta-e a tévétársaság, hogy a reményei szerint bejáratott, ismertté tett branddel növelje a kis kábelcsatornája értékét, vagy csak azért került oda, mert az anyacsatorna főműsoridős átlagát lerontotta volna, azt már aligha tudjuk meg.

Bűnök és szerelmek Forrás: SuperTV2

A sorozat viszont továbbra is középszerű vagy annál gyengébb színészi játékot mutat, olyan szereplőkben, mint a Kirát alakító lány vagy a bandatag Szöszi figuráját hozó férfi egyszerűen nincs meg a kellő tehetség - bár biztos remek emberek a magánéletben, és sokkal sikeresebbek tudnának lenni más területen, legyen az adótanácsadás vagy japánkertészet. Frenki és Lorenzo darabosak, vontatottak, a szájukba adott dialógus néha életszerűtlen (ez már az írók bűne), és még a viták közben is mindenki illedelmesen meghallgatja a másikat, ami persze a valóságban nem így van. Növényi Norbert sem egy Oscarra-esélyes színészóriás, de ebben a mezőnyben még ő a leghitelesebb.

Bűnök és szerelmek Forrás: SuperTV2

A sztoriban most ott tartunk, hogy Fruzsina enyeleg egy Teó nevű fickóval egy konyhában, ám a nagy romantikának vége, amint kiderül, hogy eltűnt utóbbi pénztárcája, százezer forinttal. Pofon is csattan, mehet a feljelentés, ordibálás is van, biztos örülnek a szomszédok. Van egy érzelgősebb vonal, amelyben egy barna lányka érthetetlen módon a nyikhaj Kevin után epekedik, meg van egy harmadik, bűnügyi szál is, amelyben a családi maffia aktív: Frenki barátnője, Brigitta gyanús a bandának.

Igazságtalan volna az összehasonlítás a később indult Éjjel-nappal Budapest számaival, mert utóbbi nagyobb promóciót kapott, több pénzből készül és eleve a piacvezető tévére ment, de tény, hogy utóbbi 30 százalék körül hoz, a Bűnök és szerelmek pedig szerény 1-2 százalékot termel délután ötkor a célcsoportban: hétfőn 2,55, kedden 1,25-ös közönségaránya volt, azaz még a SuperTV2 nézettségét sem nagyon emeli. A teljes lakosságból a héten 40-50 ezren követték a Nielsen mérése szerint: ennél azért biztos jobb eredményre számítottak induláskor.