Szabó Ádám: Az alpári beszólások nem érdekelnek

X-faktor, interjú, Szabó Ádám
Vágólapra másolva!
Sokan nem értik, mit keres az X-Faktor legjobbjai közt, hiszen neki már volt lehetősége megmutatni tehetségét az RTL Klub képernyőjén. A negatív megjegyzések ellenére úgy érzi, a harmonikája nélkül is helye van a szakmában. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két évben tudatosan képezte a hangját, énektanár segítségével tanult énekelni. Maradt benne a bizonyítási vágy, ezért jelentkezett a tehetségkutatóba: „Ismét magával ragadott a versenyláz, és úgy gondoltam, meg akarom mutatni, hogy a hangommal is képes vagyok színpadra állni. Az X-Faktor a legjobb lehetőség arra, hogy ezt az énemet is megismerjék az emberek. Fél éve a koncertjeimen nagyobb hangsúlyt kap az éneklés, tudatosan készültem a megmérettetésre Éliás Gyula segítségével. Persze a harmonikát nem teszem le végleg, általában a hangszeremmel együtt szoktam énekelni."

Fotó: Mudra László - Origo

A Csillag Születik-ben kialakult rajongótábora, rendszeresen koncertezik, és sokan megismerik és megszólítják az utcán. Ahogy a Mentorok Házában Tóth Gabi is megfogalmazta, egy rutinos előadó, akinek a karrierje is sínen van. „Nagyon megváltoztatta a műsor az életemet, sok emberrel találkozhattam, fellépésekre volt lehetőségem. Arra büszke vagyok, hogy bár sok új barátom lett, a régiek megmaradtak. Időközben felvettek a Zeneművészeti Egyetemre, szerepet kaptam A mizantróp című színdarabban, Szinetár Dórával lehettem egy színpadon. Sok élményt kaptam, rengeteg mindent átéltem, de újabb kihívásokra is vágyom"- mesélte.

Korábban úgy gondolta, neki nem áll jól az éneklés, ezért nem is próbálkozott ezen a területen. Ismerősei biztatására kezdett el énekelni, s a környezete motiválta abban is, hogy jelentkezzen az X-Faktor-ba. „A mozgásomon látszik, hogy zenész vagyok: a harmonikám nélkül is úgy állok a színpadon, mintha a kezemben lenne, és kicsit előre dőlök. Alföldi is mondta, hogy kicsit darabos a mozgásom, de ezen a tánctanárommal próbálunk javítani"- tette hozzá.

Fotó: Mudra László - Origo

„Az alpári stílusú beszólások nem érdekelnek, nem tudok mit kezdeni velük. A hangomat és az egyéniségemet nem szokták kritizálni, csak azt, hogy újra képernyőn vagyok. Lehetséges, hogy volt nálam jobb a Mentorok Házban, de Tóth Gabi így döntött, és ezt el kell fogadni"- magyarázta.

„Mindent megtettem, hogy bekerüljek, embert próbáló volt mind a Tábor, mind a Mentorok Háza. Szerintem én izgultam a legjobban, majdnem elájultam, annyira nagy volt bennem a drukk. Aggódtam, hogy mit fognak szólni majd az emberek, ha kiesek, hogyan magyarázom majd ki, hogy nem jutottam be a tizenkettőbe. Egyfolytában az járt a fejemben, hogy nekem itt van a helyem, és végül bejött."

Fotó: Mudra László - Origo

Tóth Marcellel és Csordás Ákossal alkotják az idei széria fiúcsapatát. Már a Tábor ideje alatt összebarátkoztak, így jó hangulatban telik a felkészülés az első élő adásra. Mindhárman szeretnek együtt dolgozni mentorukkal, aki nem csak a próbateremben, hanem a magánéletben is segítséget nyújt a srácoknak. „Szívjuk magunkba az energiáit! Mikor belép az ajtón és kimond egy szót, én már lelkes vagyok és munkára kész. Tudom, hogy jó helyen vagyok, és szerencsés helyzetben is. Gabi elvitt minket a koncertjeire, ahol annyi mindent tanulhattunk tőle, ami egy többórás énekórával felér. Olyan élményt ad nekem a jelenség, ami ő, hogy egyszerűen boldog vagyok, hogy itt lehetek."

Az idei mezőnyt erősnek látja, s mint elmondta, elsősorban nem csak a győzelemért jött. „Olyan egyéniségek kerültek be, hogy nem elég tehetségesnek lenni a versenyben, ha az ember el akar érni valamit. Nem tudom, milyenek az esélyeim, de általában pozitívan állok a dolgokhoz. Az X-Faktor-ba nem azért jöttem elsősorban, hogy megnyerjem, bár elmondhatatlanul örülnék neki. Nekem ez a verseny leginkább a bizonyításról szól. Meg szeretném mutatni magamnak és mindenkinek, hogy ebben a szakmában helyem van. Játékként tekintek a megmérettetésre, ahol jó lapokkal játszom, úgyhogy akár még nyerhetek is."