Zombik a hipermarketben

Vágólapra másolva!
Nézettségi rekorddal, egy érzelgős szállal, egy jó adag kaszabolással és egy igen baljós eseménnyel, nyomasztó átváltozással tért vissza a Walking Dead, napjaink egyik legmenőbb sorozata.
Vágólapra másolva!

Két évadnyi Walking Dead kellett a tévében ahhoz, hogy a képregényként már sikeres sztori igazán befusson: a harmadikat már ünnepelte a szakma is, a nézettség folyton nőtt, a negyedik évad pedig nagyon durván, 16,1 millió követővel nyitott pár napja. A kereskedelmi célcsoportban, a 19-49 éves kor közti nézőknél 10,4 millió jegyzett, amivel az idei szezon legjobbja, hátrányból indulva, kábeles szériaként veri az országos tévék sorozatait az USA-ban.

Zombik a kapuk előtt Forrás: AMC

Új szereplők és új románcok bevezetéséről szólt az első pár perc, pár obligát és rutinszerű zombiölés mellett. Michonne talán először mosolyodott el, amióta feltűnt a sorozatban, majd a huszadik percben nevetett is, ami nagy szó, mert voltak hosszú epizódok, amikor egyetlen szót sem szólt, csak mogorván, gyűlölködve nézett. Eközben Rick egy ismeretlen, csonttá soványodott, férfizakóban flangáló nővel futott össze az erdőben bóklászva, majd ment tovább a kócos, koszos asszonnyal. Elsőre azt hittük, ő is élőhalott, csak újra megtanult beszélni, a gyógyulás útjára lépett. Ezen a részen amúgy picit figyelhetett volna jobban a stáb, mert miután a nő bejelentette, hogy éhhalál szélén van, napok óta semmit nem evett, kapott egy szendvicset Ricktől, majd órákkal később is csak gyűrögette a kezében, nem nyúlt hozzá.

Michonne megtanult mosolyogni Forrás: AMC

Egy komplett gyerekcsapat is képernyőre került, ők is a jövevényekkel érkeztek – talán a 12 éves korosztályt is becélozta az AMC? Ha igen, akkor őket menten el is vesztette az utána jövő boltos jelenettel, mert ott ténfergő zombik alatt szakadt be a plafon, potyogtak tucatjával a derék túlélőink közé, ment a kaszabolás, ordibálás, élethalálharc. Miközben az üzemegység egy ügyetlen alkoholista miatt darabokra hullott (az ő sutasága riasztotta az addig bamba élőhalottakat), és mellékszereplőt is veszítettünk, Rick élete is veszélybe került. Szerencsére a főszereplő éber, és hárítja a támadást, majd azt látjuk, amint az egyik legellenszenvesebb újonc rosszul lesz, kimegy éjjel tusolni, és átváltozik. Zombi a védett objektum falain belül: lesz rohangálás és jajveszékelés a következő rész elején.

A koszos asszony megpihent Forrás: AMC

Átlagos epizódot kaptunk, volt már drámaibb, sokkolóbb, kiszámíthatatlanabb, de unalmasabb és vontatottabb is. A lényeg, hogy újra a színen Maggie, Daryl, Glenn, Rick és társaik, újra csoszognak az élhalottak.