Sikeres a falusi szexkalandokról szóló magyar tévéfilm

Vágólapra másolva!
Bekerült a legjobbak közé az HBO legújabb dokumentumfilmje, a Sós Ágnes rendezésében készült Szerelempatak az IDFA-n, a dokumentumfilmek nemzetközi seregszemléjén. Az HBO és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült film a november 20-án induló fesztiválon debütál a nemzetközi közönség előtt.
Vágólapra másolva!

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumtanulmány a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi és szexuális kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának. A Szerelempatak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban - áll az HBO közleményében.

A Szerelempatakot első ízben az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon mutatják be, a rendhagyó alkotást az „egészestés dokumentumfilmek" kategória legjobb 16 alkotása közé választotta a zsűri, így esélyes a legjobb egészestés dokumentumfilm díjára és az IDFA közönségdíjára is.