Usztics egyelőre pilotot forgat, ha az megtetszik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak, akkor sorozat lehet belőle.

 

Az Angyalbőrben egyik főszereplője, Usztics Mátyás (szerepe szerint Karádi János őrmester) sorozathoz készít pilotot. Az MTVA megrendelésére egyből két epizódot forgatnak le, 2014-ben kell leadni ezeket. Amennyiben a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megfelelő minőségűnek találja, sorozatot rendel belőle – informálta az Origót az MTVA.

Usztics MátyásFotó: Tuba Zoltán - Origo

"Végzős kezdők a címe, a történet fiatal, pályakezdő rendőrökről szól, akik végzősök a rendőrtiszti főiskolán, de a hivatásukban, a tiszti pályán és az életben még kezdők. Ebben a bűnügyi sorozatban látható lesz az ezzel az állapottal járó minden nyűg, küzdelem, kudarc és siker, miközben rengeteg kérdésfelvetéssel szembesülünk. Mi nem akarunk a puritán, sablonos amerikai akciófilmek nyomába eredni. Az embert, az emberi viszonyokat állítjuk a középpontba" – nyilatkozta a rendező, forgatókönyvíró, producer és főszereplő Usztics Mátyás a veol.hu-nak.

A lap szerint Végzős kezdőket öt országban forgatják, elsősorban itthon, de a filmes stáb Horvátországban, Ukrajnában, Lettországban, illetve Azerbajdzsánban is vesz fel jeleneteket. A portál szerint Usztics három évadban, 36 részben gondolkodik.