Sorozatunkban egy kicsit más oldalról mutatjuk meg azokat a színésznőket, akiknek a hangját naponta hallhatjuk. A mikrofontól, a monitorok vibrálásától eltávolodva hívtuk el a szinkronszakma legszebbjeit egy sétára: Molnár Ilona, Zakariás Éva, Dögei Éva, Zsigmond Tamara majd Pikali Gerda, Bogdányi Titanilla, Bertalan Ági, Vadász Bea jött velünk, most Németh Borbála van soron. Korábbi cikkeink, képeink itt találhatóak. 

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett, játszott a Thália Színházban, a Vígszínházban, a Soproni Petőfi Színházban, 1997 és 2002 között a Budapesti Kamaraszínház tagja volt. Jelenleg a FEM3 és a TV2 csatornahangja.

Fotó: Mudra László - Origo

Számtalan reklámban dolgozott, és rengeteg sorozat főszerepet kapott szinkronra, így hallhattuk a Camelot csábítójaként, szerettük a MacLeod lányai bohókás farmerlányaként. Vicces oldalát hallhatjuk az Alelnöknő főhőseként, de tud nagyon kemény, és piszkos szájú lenni a Dexter nyomozójaként, mint Debra Morgan, Jennifer Carpenter. Az Így jártam anyátokkal Robin Scherbatsky, azaz Cobie Smulders magyar hangja.

Fotó: Mudra László - Origo

A Vámpírnaplók-ban érte epekednek a fiúk, a Johnnie Cash életéről szóló Nyughatatlan-ban Reese Witherspoon Oscar-díjas alakításában partner. Hozzánőtt Penelope Cruz, Jennifer Lopez, Kim Raver, Anne Hathaway is sok szerepben, a Rúzs és New York-ban Wendy Healy, azaz Brooke Shields karakterét kapta, neki kölcsönözte hangját.

Fotó: Mudra László - Origo

Magánéletében soha nem akart színészkedni, nőként viszont élvezi, ha középpontban van - mesélte. Gyerekként szeretett volna világhírű filmszínésznő lenni, aki vörös szőnyegen vonulhat végig, de huszonöt éves kora körül rájött, hogy a színészetben csak az önkifejezés izgatja.

Fotó: Mudra László - Origo

Mostanában a szinkron tölti ki a mindennapjait, és még az sem tántorítja el a szakmától, hogy az Antikrisztus főszereplőjének szinkronizálásakor (Lars Von Trier nagy botrányt kavart filmje) majdnem elvesztette a hangját. Élvezi a mikrofon előtti munkát, még akkor is, ha egy nem túl nagy kihívást jelentő szappanoperában kell dolgoznia.

Fotó: Mudra László - Origo