Összeáll a Monty Python

Vágólapra másolva!
A kultikus brit csapat színpadi show-ra vállalkozik, tizenöt éve nem dolgoztak együtt.
Vágólapra másolva!

Összeáll a Monty Python, közölte Terry Jones a BBC-vel kedden. A csapatban ott lesz John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam és Michael Palin. Jones hozzátette, hogy rettentő izgatott, és humorizálva megjegyezte, hogy nagyon reméli, hogy a fellépés egy halom pénzt hoz majd, amiből kifizetheti a házára terhelt jelzálogot. Pontosabb információkkal csütörtökön szolgálnak a tagok, akkor tartanak sajtótájékoztatót.

1969 októberében indult el az itthon is kedvelt Monty Python Repülő Cirkusza, amely mérföldkővé vált nemcsak a brit humor, hanem a televíziózás történetében is. Az abszurd sorozat aztán 1974-ig futott, de John Cleese az utolsó részekben már nem szerepelt – viszont a Gyalog galopp-ban, a Brian életé-ben és 1983-as Az élet értelmé-ben igen, így a csapat feloszlása ez utóbbi film utánra tehető.

1989-ben, éppen a huszadik évforduló előestéjén aztán Graham Chapman elhunyt, így az eredeti Monty Python már soha nem fog összeállni. Az életben maradt öt tagot viszont még láthattuk párszor együtt: 1998-ban például egy színpadi interjút adtak együtt (itt még Chapman is jelen volt, magukkal vitték egy urnában, amit aztán Terry Gilliam fel is rúgott), 2005-ben pedig együtt láthattuk őket Eric Idle musicaljének, a Spamalot-nak a premierjén.